Ponta intervine în scandalul defrișărilor ilegale: "Soluția: interzicerea timp de 10 ani a exploatărilor forestiere"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Victor Ponta reacționează în scandalul defrișărilor ilegale. Fostul premier propune interzicerea exploatărilor forestiere la nivel industrial timp de 10 ani. 

"Intr-o situatie exceptionala este nevoie de o solutie exceptionala: interzicerea, timp de 10 ani, a exploatarilor forestiere la nivel industrial ( ramanand ca exceptie lucrarile de intretinere facute de specialisti si lemnul pentru incalzirea populatiei)!", scrie Victor Ponta pe Facebook.

Autoritățile de la Bruxelles au declanșat procedura de infringement împotriva țării noastre din cauza poluării din aer și a tăierilor masive de păduri.

Asta înseamnă că, dacă nu ia măsurile cerute de Bruxelles, România riscă să să ajungă în fața Curții europene de justiție și să plătească amenzi uriașe.

Astfel, Comisia Europeană îndeamnă România să pună în aplicare în mod corespunzător Regulamentul UE privind lemnul (EUTR), care interzice întreprinderilor din sectorul lemnului să producă și să introducă pe piața UE produse obținute din bușteni recoltați ilegal.

În cazul României, autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel