Ponta, DEZVĂLUIRI din culisele PSD. Cum s-a încercat negocierea votului pentru Kovesi şi Plumb

Andreea Cosma |
Data publicării:

Victor Ponta a dezvăluit culisele votului pentru Laura Codruţa Kovesi şi a vorbit despre cea mai bună variantă pentru a-i lua locul Rovanei Plumb, după ce a fost respinsă.

Liderul Pro România a dezvăluit că au fost negocieri pentru susţinerea Laurei Codruţa Kovesi, dar şi pentru Rovana Plumb deopotrivă, mediate de ministrul de Externe, Ramona Mănescu.

"Am prezentat-o şi eu încercarea asta de negociere de acum o săptămână în care doamna Mănescu a spus hai, domnule, uite, noi, Guvernul, o votăm pe Kovesi și votați și votaţi şi voi Rovana. V-o confirm eu. Doar că nu s-a mai făcut, că doamna Dăncilă, după ce a fost dată de gol... Sunt convins că a făcut-o cu adordul doamnei Dăncilă, care doamnă Dăncilă era la CEx, când ați întrebat-o dvs, presa, și în mod clasic a mințit, a zis nu, nu e adevărat, cum?! După care... apropo, dvs ați aflat oficial cum a votat ambasadorul României în cazul Kovesi? (...) A fost o tentativă eșuată de negociere. Doamna Dăncilă, în fața CEx-ului, a spus invers. A votat „pentru” doamna Odobescu. Bineînțeles. Priviți care sunt voturile contra", a declarat Victor Ponta, la Digi24.

Luminiţa Odobescu ar fi, însă, o propunere bună pentru postul de comisar european, mai precizează liderul Pro România.

"Ar fi o propunere foarte bună, pentru că neavând această încărcătură politică în spate, n-ar avea voturile contra, din punct de vedere politic. Plus că din punctul de vedere al competenței, doamna Odobescu categoric se califică. Acum rămâne ca doamna Dăncilă să aibă mintea de pe urmă, cum zice românul, și să facă o propunere care de data asta să treacă.

Probabil, însă, că o va propune pe doamna Mănescu. Probabil. Nu ar fi neapărat o propunere rea, doamna Mănescu a fost ministru al transporturilor, dar de ce n-a propus-o atunci din prima? Eu cred că ar fi avut șanse. (...) Cred că propunerea sigură, safe, pentru România este Luminița Odobescu", a mai spus Victor Ponta, la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel