Ponta a votat Legea pensiilor, despre care a spus că este „o minciună ordinară spusă de Dragnea și Dăncilă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Legea pensiilor a trecut astăzi de Camera Deputaților. 197 de aleși au votat actul normativ. Printre ei, Victor Ponta și colegii săi din Pro România.

Anul trecut, liderul Pro România scria despre aceeași lege că este „o minciună ordinară spusă de Dragnea și Dăncilă”, anunță B1 TV.

Printr-o postare din 10 octombrie 2018, Ponta transmitea că ProRomânia va susţine întotdeauna creşterea pensiilor, dar această mărire trebuie "să fie reală şi sustenabilă în timp, nu o minciună ordinară prin care Dragnea şi Dăncilă să îi mintă pe pensionari şi să le fure voturile în 2020".

O zi mai târziu, într-o conferință de presă, fostul premier a declarat despre aceeași lege că este "cea mai ticăloasă minciună" şi un gest foarte cinic.

„De unde vor curge aceşti bani? Au fost suficient de cinici să spună că trebuie să-i voteze, dar, staţi puţin, e vorba de banii României. Dacă nu-mi arăţi unde sunt resursele şi doar îi păcăleşti pe oameni, mi se pare cea mai ticăloasă minciună. În politică, există minciuni unele acceptabile, de înţeles, altele nu, iar asta e de neînţeles. Subiectul pensiilor mi se pare mult prea delicat, mult prea personal, mult prea important nu doar pentru pensionari, ci şi pentru noi, fiindcă ne interesează situaţia părinţilor noştri şi situaţia noastră când ieşim la pensie, ca să-l foloseşti atât de cinic. Fiţi atenţi, dăm acum o lege care se aplică după alegeri, dacă ne votaţi tot pe noi. Asta e de un cinism pe care nu l-am mai întâlnit”, a declarat atunci Victor Ponta.

 

Ponta: „Am votat PENTRU Legea Pensiilor” 

 

După vot, însă, el a scris pe Facebook faptul că a votat Legea pensiilor după ce a fost asigurat că există banii necesari pentru aplicarea ei: „Am votat PENTRU Legea Pensiilor după ce Ministrul Finanțelor și Ministrul Muncii au dat asigurări oficiale că există banii necesari pentru aplicarea acesteia - în caz contrar le-am atras atenția că răspund penal ( închisoare până la 12 ani) în baza Art 8 din Legea 115/1999 ! Dacă au mințit vor merge alături de Dragnea!!!

Băsescu a spus în 2009 că sunt bani de pensii ( că Olguța acum ) ! Sper că de dată această să nu fie nevoie să vină încă un Guvern "Ponta" să dea înapoi pensiile tăiate!”.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel