Pompierii care au stins incendii în Grecia au intervenit la un accident în drum spre casă, la Buzău

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sursa foto: IGSU /Facebook
sursa foto: IGSU /Facebook

Cei 10 pompieri din Buzău care au acționat în Grecia pentru a stinge incendiile s-au întors în țară, luni, iar în drum spre casă au intervenit în cazul unui accident rutier și au acordat primul ajutor victimei.

Potrivit ISU Buzău, pe drumul spre casă, cei 10 pompieri buzoieni care au acționat pe teritoriul Greciei, au dovedit încă o dată empatia față de semeni.

„Aflându-se în drum spre Buzău, în microbuzul de transport personal al ISU Buzău, obosiți și nerăbdători să-și întâlnească familiile, au asistat la un accident rutier ce s-a petrecut chiar în fața lor. Fără a sta pe gânduri, aceștia au oprit, s-au dat jos și au dat dovada de profesionalism, ca la orice intervenție la care participă. Imediat au amplasat microbuzul astfel încât sa blocheze sensul de mers pe care incidentul s-a petrecut, pentru a se proteja de alți participanți la trafic.

Ulterior au verificat zona, si au început evaluarea victimei, un motoclist ce a întrat în impact cu un alt autoturism, în urma căruia s-a ales cu multiple trautisme la nivelul membrelor. Folosind rucsacul medical din dotare au acordat prim ajutor calificat victimei, păstrându-l totodată calm, până la sosirea ambulanței SMURD a ISU Prahova”, spun reprezentanții ISU Buzău.

Cei 108 pompieri români care au luptat cu flăcările în Grecia s-au întors acasă, luni, ei fiind primiți de premierul Florin Cîțu, de ministrul de Interne, Lucian Bode, și de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat. Pompierii au fost înaintați în gradul următor la sosirea în țară și au primit „Emblema de Onoare a DSU”, potrivt Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel