Polonia repară o conductă de petrol și spune că nu există indicii de sabotaj

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Polonia repară o conductă de petrol și spune că nu există indicii de sabotaj
Polonia repară o conductă de petrol și spune că nu există indicii de sabotaj

Reparațiile la o conductă care transporta petrol rusesc către Germania au început, iar Polonia nu crede că incidentul a fost un sabotaj, a declarat joi pentru Reuters cel mai înalt oficial polonez din domeniul securității energetice.

Descoperirea unei scurgeri pe principala rută care transportă petrol către Germania, pe care operatorul PERN a declarat că a găsit-o marți seară, a avut loc în contextul în care Europa este în alertă maximă în ceea ce privește securitatea sa energetică, în urma invaziei Moscovei în Ucraina. citiți mai departe

"Totul indică cauze naturale, oboseala materialelor, bineînțeles că secțiunea fracturată va fi examinată. Deci, în acest moment nu avem nicio informație care să indice un sabotaj", a declarat Mateusz Berger, secretar de stat însărcinat cu infrastructura energetică strategică, într-un interviu telefonic.

 

Polonia vizează reluarea pompării petrolului către Germania cât mai repede posibil

 

PERN a precizat că vizează reluarea pompării petrolului către Germania la "niveluri complete" cât mai repede posibil, adăugând că următoarea actualizare privind starea situației va fi publicată în cursul serii.

Berger a declarat că scurgerea a fost cauzată de o fractură "relativ mare" de-a lungul conductei, adăugând că reparațiile au început deja. El a refuzat să ofere mai multe detalii.

 

Polonia a declarat că nu există indicii de sabotaj

 

PERN a declarat miercuri târziu că a localizat locul scurgerii și că primele constatări nu au arătat semne de interferență din partea unor terțe părți.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki declarase mai devreme miercuri la radioul public că este prea devreme pentru a spune dacă scurgerea a fost o avarie accidentală sau a fost cauzată de sabotaj, conform Reuters.

Vezi și

Un oficial german "pregătește" populația pentru iarnă: "Dacă le este frig, să mai pună un pulover pe ei"

 

Politicianul CDU Wolfgang Schauble îi "pregătește" pe cetățenii din Germania pentru o iarnă grea, sfătuindu-i să... își mai ia un pulover pe ei dacă le va fi frig din cauza regimului de austeritate energetic ce va urma. 

Fostul președinte al Bundestagului și fost ministru german de finanțe, Wolfgang Schäuble, îi obișnuiește pe oamenii din Germania îcu ideea în care ar putea trăi iarna în lipsuri în fața crizei energetice. "Pur și simplu îți pui un pulover. Sau poate un al doilea jumper. Nu trebuie să vă plângeți de asta, dar trebuie să vă dați seama: Multe lucruri nu sunt de la sine înțelese", a declarat Schäuble la postul de televiziune " Bild-TV ".

De asemenea, politicianul CDU i-a sfătuit pe oameni să aibă acasă câteva lumânări, chibrituri și o lanternă în caz de pană de curent.

Continuă știrea aici..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel