Polițiștii prinși cu șpagă au recunoscut totul: "Am zis că vom lua bani până ne vor prinde" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Polițiștii prinși că vânau șoferi pentru a le cere mită au recunoscut totul în fața judecătorilor. Declarațiile sunt nonșalante. 

Cei doi polițiști acționau cu precădere în zona nordică a Bucureștiului, acolo unde vânau șoferi cu mașini de lux, de preferat străini. Aceștia ar fi luat mită în formă continuată, iar în cele din urmă DNA și DGA au intrat pe fir și le-au făcut un flagrant cu bancnote marcate. Aceștia au fost prinși cu banii marcați în autospeciala de poliție. Totul a fost înregistrat. În fața acestor dovezi, polițiștii au recunoscut totul și chiar au povestit cum procedau.

„Da, am zis că vom lua bani până când ne vor prinde! Ne-am înțeles așa și am decis să facem așa cât va merge”, a spus unul dintre cei doi polițiști în fața judecătorului, conform Gândul

În cele din urmă, judecătorul a decis să respingă propunerea procurorilor de arestare preventivă și a hotărât arest la domiciliu pentru amândoi. 

Sindicatul din care face parte unul dintre polițiști le ia apărarea

În această "luptă" a informațiilor au intrat și sindicatele. 

 

"În virtutea transparenței și pentru o corectă informare a membrilor de sindicat, cât și a societății civile, având în vedere informațiile apărute în mass-media cu privire la ofițerul de poliție Pantea Andrei, facem următoarele precizări: Acesta este într-adevăr membru al organizației noastre sindicale și vicepreședinte al Filialei D.G.P.M.B. a #SIDEPOL.Până în momentul de față nu avem alte detalii cu privire la cele întâmplate și fapta de care ar fi acuzat, urmând a aștepta comunicatul oficial al instituțiilor abilitate.Nu ne vom dezice de colegul nostru și nici de vreun alt coleg, membru de sindicat, doar pe baza unor frânturi mediatice și sub impulsul emoțiilor de moment.Colegul nostru, de-a lungul celor aproape 20 de ani de carieră, s-a dovedit a fi un profesionist, atât în plan profesional, cât și sindical.Suntem in dezacord total cu ce declară anumiți pseudo-lideri de sindicat care au cu totul alte interese decât cele de a reprezenta și a apăra polițiștii.Totodată, organizația noastră nu încurajează comiterea de fapte penale, oricare ar fi ele, și incriminăm astfel de fapte, pentru orice categorie de personal, angajat al statului român, însă, până la proba contrarie, dovedită în instanța de judecată, orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție, chiar și polițiștii," arată Sindicatul Poliției Sidepol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel