Polițiștii locali din Bacău solicită spor pentru că fac "febră musculară" la degete, din cauza tastaturii și pentru că stau prea mult pe scaun

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Poliția Locală din Bacău solicită sporuri pentru angajații instituției, motivând că fac "febră musculară" pentru că scriu prea mult la tastatură și că stau prea mult în poziția șezut.

Conducerea Poliției Locale Bacău solicită Primăriei Bacău să acorde angajaților instituției spor pentru condiții vătămătoare de muncă. Conform medicilor DSP care au stabilit condițiile de muncă ale polițiștilor locali, ar fi vorba, printre altele de „febră musculară” pentru că scriu prea mult la tastatură și că stau prea mult în poziția șezut.

Potrivit publicației locale Ziarul de Bacău, alăturat cererii, conducerea PLB a atașat o serie de buletine de determinare prin expertizare a locului de muncă emise de Direcția de Sănătate Publică Bacău. Acestea au fost făcute pentru sediul central al instituției, dar și pentru diverse compartimente.

Buletinele emise de DSP Bacău atrag atenția însă prin modul în care au fost efectuate. Acestea par, pe alocuri, lipsite de orice logică. De exemplu, pentru „secția șofer autovehicule – autospeciale” din cadrul Poliției Locale, buletinul precizează că angajații, deci șoferii, sunt expuși riscului „toxico-alergic generat de contactul cu dosare, documente, registre în diverse stări de degradare”. Sau că sunt supuși riscului de îmbolnăvire „în timpul studierii dosarelor ce pot fi infestate cu diverși agenți microbieni”. Toate acestea nu par a avea de-a face cu activitatea unui șofer. 

Polițiștii locali fac „febră musculară” de la tastatură

 

De asemenea, în cadrul buletinului ce vizează intituția, se arată că polițiștii locali sunt expuși mai multor riscuri de îmbolnăvire. Conform DSP Bacău aceștia prezintă un „risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC„. Mai direct spus, fac febră musculară de la tastat la calculator.

Totodată, angajații Poliției Locale pot fi afectați de poziția șezut, pe care, se pare, o practică prea des.

Toate aceste buletine vin în sprijinul solicitării de a li se acorda sporuri. Conducerea Poliției Locale susține că ar fi vorba despre un „bonus” de cinci zile de concediu în plus pe an, pentru condițiile grele de muncă.

Iată buletinul emis de DSP.

document-dsp-spor-politia-locala-bacau

document-dsp-spor-politia-locala-bacau

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel