Poliţistă CERCETATĂ disciplinar pentru o POEZIE anti-SISTEM, în plin scandal cu crimele din Caracal

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa: Facebook
sursa: Facebook

Polițista din Pașcani, care s-a plâns de mașinile MAI și care a postat recent o poezie critică la adresa sistemului, a anunțat pe Facebook că este cercetată disciplinar de conducerea IPJ Iași. Ea spune că sistemul din care face parte „îți pune pumnul în gură în momentul în care vrei să vorbești”.

În plin scandal Caracal, în urma căruia șeful Poliției Române a fost schimbat, polițista Andrada Voicu din Pașcani anunță pe pagina ei de Facebook că este cercetată disciplinar de conducerea IPJ Iași, după ce a scris „niște adevăruri” pe pagina de socializare.

„Sistemul din care fac parte, al cărui principiu este transparența, secretizează absolut tot și îți pune pumnul în gură în momentul în care vrei să vorbești. Din păcate, din cauza faptului că am scris niște adevăruri și am emis o opinie pe pagina mea de Facebook, conducerea IPJ Iași a hotărât să mă cerceteze disciplinar. Că merit! Că sunt o nenorocită care a adus atingere imaginii instituției. Pentru că am scris niște adevăruri”, scrie polițista pe rețeaua de socializare.

Andrada Voicu spune că a decis să se facă polițistă ca să contribuie la schimbarea lumii în bine și se întreabă dacă are dreptul să se exprime liber.

Citeşte şi: POEZIA unei poliţiste pentru SISTEM: "Cine dracu' sunteți voi să ne râdeți nouă-n față"

„Iar eu stau acum și mă intreb: oare strămoșii mei chiar au murit degeaba? Și oare chiar nu am dreptul să am o opinie și să mă exprim liber? Și-mi răspund tot eu: ba am. Am dreptul la opinie și la liberă exprimare.

Despre poezie, ce să zic... Raportat la felul unora de a gândi, am dat-o de gard rău de tot (dar repet, asta este doar părerea lor, căci din punctul meu de vedere, o poezie, oricare ar fi ea, esteo creație artistică). Or să mă cerceteze și pentru asta, probabil. Chiar și așa, refuz să înghit mizeriile unui sistem putred, pentru că am fost la un pas de a muri și din punctul meu de vedere, nimic nu-i mai grav ca moartea. Iar capul nu-l plec în fața nimănui, pentru că n-am motive să o fac. Sunt un om liber, care are dreptul să-și exercite dreptul la liberă exprimare, când și cum vrea. Și da, de-aia m-am făcut polițistă! Să contribui la schimbarea lumii în bine, măcar cu 0.000001 %”, mai scrie Andrada Voicu.

Ea spune că va continua să lupte și să își caute dreptatea și dacă va fi nevoită să plece din sistem o va face „cu capul sus”.

„De-aia am depus un jurământ față de țara mea. Fiindcă nu vreau s-o nenorocească niște incompetenți cărora le stă gândul doar la funcții și scaune. Din cauza asta, voi continua să-mi caut dreptatea. Iar de va fi să plec din acest sistem, măcar voi pleca cu capul sus. Nu voi ieși pe ușa din dos și cu șutul îndesat în fund, ca alții”, se mai arată în postarea polițistei din Pașcani.

Andrada Voicu a devenit cunoscută după ce a scris că autoturismele cu care sunt trimiși unii polițiști la evenimente sunt „mașinile morții”. Femeia spunea că vrea să-și trăiască viața decent, nu „cu frica de a urca într-o cocină cu pretenție de mașină”.

Polițista fusese implicată anul trecut într-un accident cu o mașină de serviciu și a scris că tatăl ei a murit după ce a auzit de accident.

Recent, ea a scris un mesaj în versuri, în care critică sistemul: „Ne-ați mâncat pe dinăuntru/Și ne-ați pus în inimi smoală/ Ați venit aici cu gândul/Să vă transformați în boală”.

sursa: Mediafax

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel