Polițist ROMÂN prins sub influența DROGURILOR la intrarea în tură

Eduard Pascu |
Data publicării:

În urma unui control dispus de conducerea Poliției Capitalei, la nivelul secțiilor de poliție din Capitală, un polițist a fost prins sub influența substanțelor psihotrope.  

În data de 03.09.2021, structura de control intern a Poliției Capitalei a efectuat o verificare la intrarea în serviciu a polițiștilor, precum și o testare cu aparatul alcooltest și aparatul DrugTest.

Unul dintre polițiști, agent, în cadrul Secției 20, a avut rezultat pozitiv la consum de substanțe psihotrope, fapt pentru care a fost retras din serviciu și s-a dispus declanșarea unei verificări disciplinare.

Agentul de poliție în cauză a fost retras din zona de intervenție la evenimente și nu are acces la armament. Precizăm că astfel de controale sunt curente și vor continua.

Poliția Capitalei nu tolerează abaterile și vă asigură că sunt dispuse toate măsurile pentru ca cetățenii să beneficieze de un serviciu polițienesc de calitate, informează Poliția Capitalei.

Luna trecută, un polițist din Prahova a consumat cocaină, chiar înainte să intre în tură. Este vorba despre un agent al poliției rutiere, care trebuia să verifice șoferii de pe Drumul Național 1. Nu a trecut însă de testare. A ieșit pozitiv la consumul de droguri, a anunțat IPJ Prahova.

Polițistul urmează să fie verificat de Brigada de Combatere a Crimei Organizate din județ, iar agentul s-a ales cu dosar penal pentru consum de droguri. Potrivit unor surse, agentul a explicat că nu este consumator de droguri, dar că a luat mai multe medicamente (suplimente alimentare) pentru că se pregăteşte să susţină un examen.

Mai mulți polițiști au spus că testarera cu DrugTest nu este concludentă, fiind nevoie de analize medicale mult mai performante care se fac doar în laboratoare specializate pentru a dovedi că o persoană chiar a consumat droguri. Conform unnor surse judiciare, în rădăcina firului de păr se păstrează dovada faptului că ai consumat droguri chiar și cu șase luni în urmă.

În plus, pentru ca dosarul penal să fie trimis în judecată, procurorul de caz are nevoie de substanţă pentru a avea dovezi concludente în faţa instanţei de judecată. În lipsa acestora, de regulă dosarele pe consum de droguri se finalizează cu clasare.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel