Poliția italiană a confiscat peste 17.000 de produse cosmetice care conțineau substanțe cancerigene

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Autoritățile italiene și mărfurile confiscate / Sursă: ilgazzettino.it
Foto: Autoritățile italiene și mărfurile confiscate / Sursă: ilgazzettino.it

Mii de produse cosmetice au fost retrase din magazinele din Italia din cauza că acestea conțineau ”Lilial”, o substanță cancerigenă, interzisă în UE. 

 

Operațiunea Poliției Financiare a condus la confiscarea a peste 17 mii de produse cosmetice în urma unei investigații asupra a 9 afaceri. Aceste confiscări au fost efectuate în municipiile Mogliano Veneto, Paese, Preganziol, Spresiano și Treviso, unde au fost descoperite și eliminate definitiv de pe piață produse care conțineau o substanță cancerigenă interzisă, cunoscută sub numele de „Butilfenil Methylpropional” sau „Lilial”. 

Produsele confiscate includ diverse articole de îngrijire a feței, igienă personală și parfumerie, printre care creme, emulsii, loțiuni, geluri și uleiuri pentru piele, săpunuri de frumusețe și deodorante, parfumuri pentru bărbați și femei, geluri de duș, șampoane și alte cosmetice pentru baie, spray-uri deodorante, fixative, geluri și balsamuri de păr, unguente, aftershave și geluri intime. 

Valoarea comercială a acestor produse confiscate și eliminate de pe piață se ridică la aproximativ 52.000 de euro. Parchetul local a validat sechestrele probatorii de urgență dispuse de finanțatorii Grupului Treviso și a ordonat distrugerea produselor cosmetice în cauză. Scopul acestei acțiuni a fost protejarea sănătății consumatorilor împotriva pericolelor reprezentate de substanțele nocive conținute în anumite categorii de produse cosmetice.

Lilial a fost interzis în UE în 2022 

 

Substanța Butilfenil Methylpropional a fost interzisă în Uniunea Europeană începând cu data de 1 martie 2022. Această interdicție a fost impusă în lumina actualizării listei de substanțe considerate cancerigene, mutagene sau toxice pentru reproducere (CMR) la nivel comunitar.

Decizia de a interzice această substanță a fost luată pentru a proteja sănătatea consumatorilor și pentru a reduce riscul de expunere la substanțe nocive în produsele cosmetice. Butilfenil Methylpropional este considerat a fi cancerigen și poate reprezenta un risc pentru sănătatea umană atunci când este utilizat în produse cosmetice.

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel