Polițist ÎMPUȘCAT în misiune: Șeful Poliției Române dă vina pe IPJ Timiș: „Intervenția a fost organizată defectuos”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, susține că acțiunea în urma căreia un polițist de 43 de ani din Timiș a fost ucis de către un bărbat urmărit internațional pentru tâlhărie a fost organizată defectuos de către Inspectoratul Județean Timiș, care avea informații și trebuia să intervină, informează HotNews.ro.

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a spus, într-o conferință de presă, că acțiunea a fost organizată defectuos și că va explica de ce la momentul oportun, pentru că astăzi se concentrează să-l prindă pe criminal.

„Polițiștii au pornit pe câmp tocmai în momentul în care criminalul a spart geamul, a alergat și a dispărut într-o lizieră. Polițistul nostru de la Urmăriri l-a urmărit un kilometru, a tras peste 36 de focuri de armă..Erau doi, unul a luat-o într-o direcție, celălalt în altă direcție. Polițistul a acționat corect”, a declarat Ioan Buda.

Citește și SCANDAL URIAȘ. Sindicatele polițiștilor cer DEMISIA lui Carmen Dan, după asasinarea agentului Cristian Amariei

Întrebat ce înseamnă mai exact că acțiunea a fost organizată defectuos, șeful Poliției Pomâne a replicat: „Discutăm de organizarea întregii acțiuni de către cei de la Inspectoratul Județean, care aveau informații, trebuiau să intervină și care trebuiau să organizeze în mod corespunzător această acțiune. O să vă dau detalii. Acum ne concentrăm strict pe prinderea criminalului”.

 

Ucigașul este căutat acum de aproape 300-400 de cadre

 

Ioan Buda a spus că ucigașul este căutat acum de aproape 300-400 de cadre din toate structurile ministerului de Interne, precizând că sunt 250 de polițiști cu echipamente performante și este scotocită toată zona.

„Avem câteva piste, încercăm să ducem la audieri tot anturajul al acestui infractor deosebit de periculos. Trebuie să reținem că poate fi înarmat, trebuie să acționăm gradual, vor acționa primii cei de la SIAS, apoi polițiștii”, a mai afirmat Buda.

Citește și Fostul șef al BCCO, MESAJ DUR pentru Carmen Dan: „Nu, doamnă ministru, nu avea echipament de protecție"

Șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) a precizat că, la momentul intervenției, polițiștii nu știau că suspectul este înarmat, menționând că agenții care au acționat aveau echipament de protecție.

Legat de dotările din Poliția Română, Buda a spus că există armament performant în dotarea Poliției, dar și acele pistoale vechi despre care discutăm astăzi, susținând că dotarea polițiștilor cu armament și cu veste va fi făcută, gradual, începând de la cei care sunt în structurile operative de intervenții și până la toți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel