Polițiști români, profesori anti-furt în țările din America Latină

Bogdan Cotiga |
Data publicării:

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, şi directorul general al Agenţiei de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare, Cătălin Harnagea, au semnat acordul prin care 30 de ofiţeri cubanezi și din alte țări din zonă vor beneficia de expertiza poliţiştilor români.

''La data de 3 septembrie, şeful Poliţiei Române, chestor general de poliţie Ioan Buda, a primit, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, vizita unei delegaţii oficiale a Agenţiei de Cooperare Internaţionale pentru Dezvoltare (RoAID) din subordinea Ministerului Afacerilor Externe. Activitatea a marcat semnarea Acordului de implementare a proiectului 'Training Regional pentru Combaterea Criminalităţii Transfrontaliere şi a Criminalităţii Cibernetice - Curs de pregătire pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor electronice la ATM-uri pentru statele membre CARICOM şi Cuba' de către şeful Poliţiei Române, chestor general de poliţie Ioan Buda, şi directorul general al RoAID, domnul Cătălin Harnagea'', se arată într-un comunicat al IGPR.

Tehnici românești anti-fraudă

Pe parcursul proiectului, 30 de ofiţeri ai instituţiilor de aplicare a legii care activează în domeniul criminalităţii cibernetice vor beneficia de expertiza poliţiştilor români în domeniul combaterii criminalităţii informatice, activitatea contribuind astfel la creşterea gradului de pregătire profesională pentru cursanţi, precizează IGPR. Proiectul îşi propune să dezbată cadrul legislativ referitor la ameninţările şi evoluţiile în cadrul infracţiunilor cibernetice, în general, şi a infracţiunilor cu mijloace electronice de plată, în particular. Cursul sintetizează o serie dintre riscurile viitoare anticipate şi ameninţările emergente, oferind recomandări pentru alinierea şi consolidarea eforturilor comune ale organelor de drept şi partenerilor instituţionali în prevenirea şi combaterea criminalităţii cibernetice, menţionează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel