Polemică aprinsă în Franța. De ce se opune prefectul din Paris proiectului ce vizează reamenajarea zonelor din jurul Turnului Eiffel

Andrei Itu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Prefectul din Paris, reprezentant al statului francez, a informat-o pe Anne Hidalgo, primarul acestui oraş, în legătură cu opoziţia lui faţă de un proiect contestat ce vizează reamenajarea împrejurimilor Turnului Eiffel, a anunţat vineri presa din Franţa, citată de AFP.

'Vă informez în legătură cu opoziţia mea faţă de acest proiect de restricţionare a circulaţiei în sectorul Turnului Eiffel', a scris prefectul Parisului, Didier Lallament, într-un e-mail expediat marţi, a dezvăluit cotidianul Le Parisien.

'Nu voi semna nicio măsură de reglementare care ar oficializa o modificare a dispoziţiilor Poliţiei privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor asociate acestui proiect', a adăugat el.

Proiectul 'OnE'

 

Proiectul 'OnE', selectat în 2019 şi al cărui buget este de 107 milioane de euro, a fost adoptat la începutul lunii februarie de majoritatea de stânga din Consiliul Primăriei din Paris. El vizează reducerea locului ocupat de autovehicule de o parte şi de alta a Podului Iéna, care ar urma să devină 'primul pod vegetalizat din Paris', precum şi crearea unui 'amfiteatru vegetalizat' în Piaţa Trocadero.

Or, 'închiderea circulaţiei generale pe Podul Iéna va genera dificultăţi importante în circulaţia rutieră de pe podurile Alma, Grenelle şi Bir-Hakeim şi, într-o mai mică măsură, pe podurile Alexandre III şi Concorde', a afirmat prefectul Parisului, bazându-se pe rezultatele unui studiu comandat de Primăria locală în februarie 2020.

Ce ar mai putea determina  noile amenajări

 

În Piaţa Trocadero, noile amenajări ar determina, de asemenea, ambuteiaje pe străzile care o deservesc şi ar putea stânjeni intervenţia echipajelor de urgenţe 'în cazul producerii unui incident la Palatul Chaillot', a mai spus Didier Lallement.

Primarul-adjunct pentru urbanism, Emmanuel Gregoire, reprezentant al Partidului Socialist, s-a declarat 'surprins de acest reviriment', pe care îl consideră de natură politică. După înfrângerea suferită în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa cu cel mai mic scor din istoria Partidului Socialist (1,75%), Anne Hidalgo a rămas foarte discretă în privinţa declaraţiilor şi apariţiilor sale publice.

Polemică aprinsă după ce s-au tăiat aproximativ 20 de arbori de la baza Turnului Eiffel

 

La sfârşitul lunii aprilie, tăierea programată a circa 20 de arbori de la baza Turnului Eiffel, dintre care unii sunt foarte bătrâni, în cadrul proiectului 'OnE', pentru a permite construcţia unor spaţii de depozitare a bagajelor şi a unor localuri pentru angajaţi, a generat o polemică atât de aprinsă, încât Primăria Parisului a sfârşit prin a renunţa la acea iniţiativă. În toamna anului trecut, o consultare a publicului, realizată în format online, a strâns 6.000 de opinii, ale căror autori şi-au exprimat, în imensa lor majoritate, opoziţia faţă de acest proiect de reamenajare urbană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel