Podașcă, avertisment în cazul Brexitului

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Deputatul Gabriela Podașcă (Pro România) a semnalat situația delicată în care se află românii care muncesc în Marea Britanie având în vedere perspectiva iminentă a ieșirii acestei țări din Uniunea Europeană. 

Podașcă a povestit pe Facebook despre Claudiu și Ana Maria, doar doi dintre românii care au ales să muncească în Marea Britanie ca să poată asigura familiilor lor un trai decent. "La fel ca ei, alte 5 milioane de români trăiesc și muncesc în afara României. Fiecare avem, cu siguranță, cel puțin un om drag care a ales să facă sacrificii în altă țară pentru o viață mai bună. România trece prin cea mai gravă criză a forței de muncă din utimii ani, care coroborată cu revoluția tehnologică de la nivel mondial riscă să ne creeze o problemă de securitate națională. 81% dintre angajatorii din România întâmpină dificultăţi în ocuparea posturilor vacante, potrivit ediţiei 2018 a Studiului ManpowerGroup privind Deficitul de Talente", a scris Podașcă. 

Ce așteaptă oamenii de la politicieni

Podașcă a mai scris că responsabilitatea politicienilor este să se asigure că toți cetățenii au acces la un loc de muncă decent, în care le sunt respectate drepturile și în care au un salariu care să le asigure necesarul de trai. "Toate acestea inclusiv pentru cetățenii români care muncesc în afara granițelor, în special pentru cei din Marea Britanie, care în contextul Brexit sunt și mai vulnerabili și pentru care statul trebuie să arate o preocupare mai puternică, a adăugat aceasta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel