PNRR, mărul discordiei între putere și opoziție. Carmen Avram: "Nu ești Alfa și nu ai cum să fii Omega"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Carmen Avram și Răzvan Dumitrescu au vorbit în cadrul emisiunii "Ce se întâmplă" de la DC NEWS despre planul care s-ar afla în spatele PNRR, semnalat anterior și de către Alina Mungiu Pippidi.

"Doamna Alina Mungiu Pippidi, care nu poate fi bănuită de PSD-ism pentru că a luptat împotriva PSD-ului cu toate mijloacele la un moment dat, inclusiv împotriva guvernului Năstase, are următoarea remarcă în analiza pe care dânsa o face pe site-ul România Curată. Cu privire la acest PNRR, doamna Alina Mungiu Pippidi zice în felul următor: "Nici cei mai scumpi consultanți au guvernului racolați să lipească între ele documente în ultima clipă nu puteai suplini faptul că planul în mare măsură e scris de asemenea repetenți, care s-au opus sistematic ani de zile eforturilor de a-i educa și au împins afară pe toți specialiștii în politici publice pe care miniștri mai luminați îi mai lăsaseră pe acolo". (...) E foarte interesant ce spune Alina Mungiu Pippidi. Adică dânsa sugerează că este un plan de epurare a celor care au mai rămas în direcțiile astea de specialiști care au intrat prin concurs ca să aducă ei alții și că de fapt acum caută acari Păuni și că acesta ar fi pretextul perfect cu PNRR-ul. Credeți că este un plan diabolic de fapt?", a întrebat-o Răzvan Dumitrescu pe Carmen Avram.

Carmen Avram: Cred că există un plan de epurare

 

"Nu știu dacă este diabolic, dar cred că există un plan de epurare pentru că nu le plac specialiștii și pentru că vor să rămână la putere. Ca să rămână la putere trebuie să-și înlocuiască oamenii peste tot pentru că altfel nu pot deține controlul, exact cum spunea și doamna Pippidi. În același timp, ascultând paragraful am avut o revelație, am înțeles de ce acești oameni nu pot face reforma în România, pentru că ei pur și simplu neagă meritele oricărei generații de oameni sau de politicieni care au fost înaintea lor. Tu nu poți să reformezi atâta timp cât nu recunoști că înaintea ta au existat oameni, au existat specialiști, au existat perioade istorice, cu caracteristicile proprii și că acum tu nu ești decât o continuare a ceea ce a fost. Nu ești Alfa și nu ai cum să fii Omega pentru că dacă tu nu începi de acolo de unde ți s-a lăsat, tu vrei să construiești o lume, pe care imaginația ta o naște, dar care se lovește de lumea care a fost. Tu nu ai cum să reformezi în condițiile în care tu vrei să razi și să construiești", a spus Carmen Avram, potrivit DcNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel