PNL vrea ca Autostrada UNIRII să fie construită din bani EUROPENI

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Partidul Național Liberal a demarat campania pentru Autostrada Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș. Liberalii vor să determine guvernul Dăncilă să inițieze demersurile necesare pentru construirea autostrăzii, necesară pentru dezvoltarea Moldovei din fonduri europene. PNL a inițiat petiția publică „Autostrada Unirii cu bani europeni” .

 

"Construirea autostrăzii Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș este un obiectiv asumat de Partidul Național Liberal, care va asigura legătura  dintre Moldova și Ardeal și Vestul Europei și va crea premisele pentru a genera locuri de muncă mai bine plătite și va impulsiona dezvoltarea economică, creșterea investițiilor, exporturilor și turismului. Până în acest moment, pentru zona Moldovei, lipsa infrastructurii corespunzătoare a condus la creșterea discrepanțelor și a decalajelor interregionale, la accentuarea migrației și la o rată și mai redusă a investițiilor străine comparativ cu restul țării, bunăstarea județelor din Moldova fiind în mod clar afectată.

Potrivit legii promulgate ieri de președintele Klaus Iohannis pentru construirea Autostrăzii Unirii, ministerul Transporturilor trebuie să demareze, în 30 de zile, procedurile necesare pentru realizarea autostrăzii.

În acest sens, PNL somează guvernarea PSD-ALDE să transmită la Comisia Europeană cererea de finanțare din bani europeni a autostrăzii Iași – Tg. Mureș", a transmis PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel