PNL, scrisoare deschisă pentru Dăncilă: Publicați raportul ministrului de Interne privind represiunea din 10 august

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

PNL îi solicită premierului Viorica Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă, să facă public raportul privind protestele violente din 10 august.

PNL susține că în raportul aflat în posesiaa premierului au fost "scăpate" indicii de poliție politică exercitată de regimul Dragnea-Carmen Dan. Reprezentanții PNL spun că au mai apărut dovezi privind faptul că ministrul Dan monitorizează activitatea publică a oponenților PSD, și cer ca aceasta să dea socoteală cetățenilor privind violențele de pe 10 august 2018.

“Doamna prim-ministru Viorică Dăncilă,

Ați pretins după alegerile europarlamentare și prăbușirea electorală a PSD că ați înțeles ceva din mesajul cetățenilor. În acest caz, trebuie să faceți public raportul ministrului de Interne privind represiunea din 10 august. Acest raport este încă ascuns de cetățeni, deși a fost făcut pentru informarea acestora! Această practică, doamnă Dăncilă, e demnă de URSS: ministrul Carmen Dan dă socoteală publicului despre ce s-a întâmplat în 10 august, dar publicul nu are acces la document!

Din punctul meu de vedere, raportul din 10 august este încă ferit de ochii publicului pentru că în el au fost "scăpate" indicii de poliție politică exercitată de regimul Dragnea-Carmen Dan. Spun asta după ce, în calitate de membru al Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților, am citit acest raport. când ministrul de Interne a prezentat o listă cu personalitățile care aprobau sau participau la protestele provocate de Ordonanța 13, deși acest lucru era perfect legal: „Cu această ocazie am remarcat implicarea unor personalităti publice, formatori de opinie sau membri ai unor formațiuni politice, pentru susținerea acestor proteste în stradă. Vă pot da și câteva exemple: Mircea Marian, Emilia Șercan, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Lucian Mîndruță, Nicușor Dan, Clotilde Armand, Cătălin Tolontan sau Andrei Gheorghe”- a spus atunci Carmen Dan. Acest lucru nu avea nicio legătură cu atribuțiile ministrului de Interne, care nu este angajată să facă revista presei și nici să decidă ce opinii sunt corecte sau incorecte.

În consecință, doamna Dăncilă, impuneți urgent ministrului de Interne, dacă nu sunteți complice la o operațiune de mușamalizare, să publice raportul MAI pentru evenimentele din 10 august. Nu suntem un stat polițienesc, în care numai ștabii au acces la așa-zise secrete care, în fapt, nu ascund uneori decât abuzuri și incompetență. Dacă doamna Dan va încerca să vă spună - așa cum face de aproape un an - că în cadrul raportului există câteva rânduri de la o structură de informații care nu pot fi făcute publice, dispuneți că foaia respectivă (total irelevantă, așa cum a declarat și doamna Dan, care admite că nu a primit informări semnificative de la servicii) să fie eliminată din raport, care conține circa 200 de pagini. E ridicol că aceste sute de pagini sunt cenzurate cu pretextul caraghios al unei foi "secrete".", scrie vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul liberal Ovidiu Raețchi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel