PNL cere DEMISIILE unor directori și a unui PREFECT. Au participat la o acțiune electorală PSD

Preşedintele filialei teritoriale Botoşani a Partidului Naţional Liberal (PNL), senatorul Costel Şoptică, a solicitat, luni, demisia prefectului Dan Şlincu, dar şi a unor directori de instituţii publice pe care îi acuză că ar fi participat la o acţiune electorală a Partidului Social Democrat (PSD). 

Liderul liberal susţine că legea le interzice să facă politică şi, prin urmare, aceştia nu trebuiau să urce pe scena amenajată în cadrul Staţiunii de cercetare de la Popăuţi alături de candidatul PSD la alegerile europarlamentare Carmen Avram, dar şi de ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a cerut în mod direct votarea unui anumit candidat la scrutinul din 26 mai.

"Nu pot să remarc prezenţa pe scenă a domnului ministru Petre Daea, a domnului prefect Şlincu de Botoşani, prezenţa pe scenă a directorilor de deconcentrate, mă refer aici la Direcţia Agricolă, AFIR şi APIA. (...) Funcţiile respective nu le permit, în niciun caz, să fie prezenţi la o adunare electorală. (...) De aceea, respectând legislaţia în vigoare, le cer public astăzi demisia tuturor celor care ocupă aceste funcţii", a afirmat Şoptică.

Liberalii sunt nemulţumiţi că, deşi în public se afla şi europarlamentarul PNL Mihai Ţurcanu, care figurează pe lista de candidaţi ai PNL, acesta nu a fost invitat pe scena de la Popăuţi. 

Ministrul Agriculturii a participat, duminică, alături de Carmen Avram, dar şi lideri din Botoşani ai PSD, la Târgul expoziţional de ovine, pielicele Karakul, bovine, plante tehnice şi produse tradiţionale, desfăşurat în cadrul Staţiunii de Cercetare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi. Evenimentul a fost organizat împreună cu Asociaţia Moldoovis, Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice, Asociaţia Crescătorilor de Taurine din judeţul Botoşani, Asociaţia Produs din Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Botoşani, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi Prefectura Botoşani. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.23