PMP: Guvernul Dăncilă este ca o maimuţă care ţine mai multe grenade în braţe

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Partidul Mişcarea Populară consideră că soluția pentru ieșirea din situația de criză politică de după alegerile europarlamentre de duminică este instalarea unui nou guvern la Palatul Victoria.

PMP, PNL, USR trebuie să depună o moţiune de cenzură, pe care să o negocieze cu UDMR şi Pro România, se arată într-un comunicat de presă al Partidului Mişcarea Populară.

"Soluţia este instalarea unui nou Guvern la Palatul Victoria. Şi să vrem să facem anticipate odată cu prezidenţialele, acest lucru nu se poate. Conform articolului 89, aliniatul 3 din Constituţia României, Preşedintele nu poate dizolva Parlamentul cu mai puţin de 6 luni înainte de expirarea mandatului. Deci, realist putem avea anticipate odată cu localele de anul viitor, dar cui mai foloseşte o grabă de jumătate de an? Rămâne doar varianta unui nou Executiv”, a afirmat Cătălin Cristache, vicepreşedinte PMP, potrivit B1TV.

PMP crede că baronii PSD nu vor să plece de la guvernere, existând chiar posibilitatea de a face alianță cu partidul lui Ponta.

"Guvernul Dăncilă este ca o maimuţă care ţine mai multe grenade în braţe. Pentru că baronii PSD nu vor să se dea duşi de la conductă bugetară, vor face absolut orice pentru a rămâne la guvernare. Riscul cel mare este că maimuţa să tragă cuiul grenadei şi să înceapă să arunce în stânga şi-n dreapta cu pomeni electorale, care ar putea afecta puternic economia şi, implicit, ar putea genera o criză de proporţii. Trebuie să curmăm această tendinţă printr-o moţiune de cenzură clară şi rapidă”, a declarat deputatul PMP Cătălin Cristache.

citeste si

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel