Plină ”iarnă” în Torino: Străzile sunt acoperite de gheață/ FOTO-VIDEO

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursă foto: X (Twitter), stânga - @tsumuthighss, dreapta - @hermesisos
Sursă foto: X (Twitter), stânga - @tsumuthighss, dreapta - @hermesisos

Torino s-a transformat în ”derdeluș” după ploaia de grindină de aseară.

O furtună de grindină a lovit orașul Torino vineri după-amiază, transformând străzile în adevărate râuri de gheață. Fenomenul meteo extrem a avut loc în jurul orei 17 și a provocat acumulări de gheață de până la câțiva centimetri pe anumite artere, în special în cartierul Borgo Vittoria din nord-vestul orașului.

Alte zone afectate 

 

Imaginile și videoclipurile postate pe rețelele sociale de către locuitori au arătat străzi acoperite de gheață și mașini luptându-se să treacă prin aceste condiții neobișnuite. Ploile intense care au însoțit grindina au dus la acumulări de ploaie de peste 70 de milimetri în doar câteva minute, cauzând mici inundații în zonele mai joase și în magazinele din zonă.

Timp de aproximativ o jumătate de oră, furtuna a transformat zona într-un peisaj de iarnă, cu vânturi puternice și grindină care a acoperit străzile, blocând traficul și perturbând viața de zi cu zi a locuitorilor. 

În urma acestei furtuni, au fost raportate incidente similare și în provinciile Cuneo și Asti. Alerta meteo galbenă a rămas în vigoare pentru întregul teritoriu al regiunii Piemont din cauza riscului hidraulic. Prognoza meteo indică încetarea furtunilor în zonele de câmpie începând de mâine dimineață, urmate de averse în regiunile montane din Alpi.

Autoritățile locale, inclusiv Protecția Civilă, au emis o alertă meteo galbenă pentru ziua de mâine, 25 mai, în zonele Câmpiei și Dealurilor Torino, Câmpia Cuneo, Belbo și Bormida, Valea Tanaro, Scrivia și Câmpia Nordică, pentru a avertiza populația cu privire la riscul hidrogeologic.

VIDEO

 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel