Plantele care devin vampiri energetici. Atenție cum alegeți și ce țineți în casă

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Plantele care devin vampiri energetici. Atenție cum alegeți și ce țineți în casă
Plantele care devin vampiri energetici. Atenție cum alegeți și ce țineți în casă

Există o serie de plante despre care se spune că sunt adevărați vampiri energetici. Prezența acestora în casă sau foarte aproape de locul în care locuim ne poate aduce ghinioane și chiar moartea. Lidia Fecioru, celebru bioenergoterapeut, a vorbit în emisiunea Adevăruri Ascunse de la Antena 3, despre ce plante nu ar trebui să ții în casă.

Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt plantele care ne fură energia. Dacă ai aceste plante în jur, poți să nu te simți confortabil, să ai parte de nenoroc. Uneori nu poți să-ți dai seama de ce. 

Plantele care devin vampiri energetici:

Porumbarul

Porumbar - Porumbarul

Porumbarul nu aduce noroc în casă. Legenda spune că acum 2.000 de ani, coroana lui Iisus Hristos a fost făcută din porumbar. Pentru că a adus atât de multă durere atunci, ea aduce și acum durere în casă. Se spune că aduci porumbar în casă urmează să fie un deces în familie. 

Salcâmul galben

salcamul-galben

Această plantă a fost îndelung folosită în practica magiei de toate felurile, și albă și neagră. Cei care credeau în proprietățile miraculoase ale acestei plante, agățau ramuri la intrarea în casă, dar nu aduceau niciodată la interior. Astfel, nu aduceau ghinionul în casă. 

Laptele cucului sau Euforbia

laptele-cucului

In folclor se spune despre această plantă că, în cazul în care este adusă în interiorul casei, poate aduce locuitorilor gospodăriei depresie sau boli fizice. Totuși, lăsată afară în aer liber, se spune că protejează de energii negative, mai ales pe cei nou născuți.

Hortensia

hortensia

Deși e foarte frumoasă, hortensiile atrag ghinion în dragoste. Dacă o tai și pui flori în glastră, se spune că femeile tinere și necăsătorite din casă nu-și vor găsi alesul niciodată. 

Limba soacrei

limba-soacrei

Conform credințelor populare, dacă ai o plantă de limba soacrei în casă, ar fi bine să scapi cât mai repede de ea. Se spune că atrage gândurile negative și învrăjbește locuitorii casei. 

Planta păianjen

planta paianjen

Plantele curgătoare "duc" energia în jos. De obicei, se spune că planta agățătoare nu e bine s-o ai în casă, pentru că se va duce să-și caute norocul, dar niciodată nu-l găsește. Planta păianjen atrage energiile negative.

Chiparosul

Chiparosul - planta de chiparos

Deși este un puternic purificator de aer, chiparosul era numit în Antichitate arborele morții. El atrage moarte și energiile negative.

Orhideea

orhideea

Deși toată lumea are o orhidee în casă, fiind o floare adorată în întreaga lume, se pare că această plantă este un adevărat vampir energetic. Despre orhidee se spune din vechime că poate influența negativ pe cei care sunt nehotărâți. Se pare că apogeul malefic al orhideei se manifestă dimineața devreme sau în toiul nopții. 

Feriga

feriga

Feriga este tot o plantă curgătoare, fiind și una din cele mai vechi plante din lume. Puterea ei de a absorbi energiile benefice din casă te lasă fără vlagă și voință. Feriga nu este o plantă potrivită pentru a ține aproape de tine. Se încarcă cu energie electrostatică.

Tuia

tuia

Se spune că trebuie să petreci cât mai puțin timp lângă planta de tuia. Îți poate pune viața în pericol, deci nu e bine să stai prea mult lângă ea.  

Există însă și plante benefice pe care le poți ține în dormitor. Iată care sunt acestea.

7 plante pe care trebuie să le ai în dormitor ca să dormi mai bine

 

Există un mit conform căruia amplasarea plantelor în dormitor nu este benefică. Acest lucru se poate datora unei neînțelegeri cu privire la respirația plantelor. Multe plante emană oxigen în timpul zilei și dioxid de carbon pe timp de noapte. Unii au înțeles greșit că plantele produc monoxid de carbon, care este letal în doze mari. Există, de asemenea, o confuzie cu privire la cât de mult dioxid de carbon produc plantele. Cantitatea de dioxid de carbon pe care plantele o emit noaptea este mult mai mică decât cea pe care o produce o persoană sau un animal de companie care doarme în același pat și, prin urmare, nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

Deși există unele dezbateri cu privire la cât de eficiente sunt plantele în eliminarea toxinelor din aer, precum și la cantitatea de oxigen pe care o furnizează într-o încăpere, știm că ele îndeplinesc ambele funcții. Criticii susțin că cantitatea de oxigen adăugată într-o cameră de către o plantă este neglijabilă, iar cantitatea de toxine pe care o absorb este discutabilă. Iată ce plante trebuie să ai în dormitor ca să dormi mai bine.

Iasomie

 

Iasomia se găsește în mod obișnuit în uleiurile esențiale și în ceaiuri și provine din Himalaya și din vestul Chinei.

Există multe studii privind beneficiile iasomiei, cum ar fi unul din 2002 de la Universitatea Wheeling Jesuit, care a constatat că iasomia a fost mai eficientă decât lavanda în asigurarea unui somn de mai bună calitate. Participanții au fost măsurați în funcție de timpul necesar pentru a adormi și de cât de mult se mișcau. Cei care au respirat parfumul plantei de iasomie și-au evaluat nivelul de anxietate mai scăzut și au efectuat testele cognitive mai repede la trezire. De asemenea, a creat un nivel mai ridicat de conștientizare după-amiaza, ajutându-i pe studenți să se concentreze asupra studiului.

Nu toate florile de iasomie sunt parfumate. Alegeți o specie care este parfumată, cum ar fi jasminum polyanthum. Iasomia are nevoie de lumina directă a soarelui primăvara și vara, de lumină indirectă iarna, și trebuie udată doar până când solul este umed. Preferă temperaturile răcoroase și poate tolera până la 4 ore pe zi de lumină solară directă.

Vezi aici lista completă a plantelor care te vor ajuta să dormi mai bine dacă le pui în dormitor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel