Plângere în cazul muncitorilor morţi pe şantierul din centrul Bucureştiului

Andreea Cosma |
Data publicării:
ISU Bucureşti - Ilfov
ISU Bucureşti - Ilfov

Cinci consilieri USR PLUS au trimis, vineri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București o plângere în care au relatat ce au găsit pe șantierul din centrul Capitalei, în luna iulie.

Potrivit unui comunicat al USR PLUS, atunci, consilierii au sesizat autoritățile și opinia publică în legătură cu lucrarea ilegală săvârșită, iar o lună mai târziu, pe același șantier, doi oameni și-au pierdut viața.

„Consilierii generali USR PLUS Ana Ciceală și Nicorel Nicorescu, consilierii locali USR PLUS Sector 3 Eugen Matei și Alexandru Sava și Teodora Stoian, consiliera ministrului Justiției, le-au trimis procurorilor imagini și înregistrări video de pe șantierul deschis în zona Esplanada, precum și mărturii privind discuțiile purtate cu edilul Sectorului 3 pe șantier, dar și cu autoritățile chemate la fața locului pentru a constata nelegalitatea lucrărilor”, se arată în comunicat.

Cei cinci consilieri USR PLUS s-au pus la dispoziția procurorilor pentru a fi audiați ca martori în acest dosar.

De asemenea, aceștia îi cer demisia lui Robert Negoiță: „Dacă primarul Sectorului 3 mai are vreo fărâmă de decență sau onoare, ar trebui să își prezinte imediat demisia, ca responsabil moral al tragediei petrecute luni pe șantierul deschis nelegal din ordinul său”.

Doi muncitori au murit și patru au fost răniți și transportați la spital, luni, după surparea malului de pământ din Capitală, din zona Bibliotecii Naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel