Plaje închise într-o destinație preferată de turiștii români, după ce o femeie a fost ucisă de un rechin

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Guvernatorul egiptean al Mării Roşii a emis un ordin de închidere a mai multor plaje de la Marea Roşie, după ce o austriacă în vârstă de 68 de ani a fost ucisă în urma unui atac al unui rechin în largul coastei Sahl Hasheesh, potrivit unor surse de securitate citate de Reuters.

Victima a fost transferată la un spital privat local imediat după atac, a declarat pentru Reuters o sursă de la Direcţia pentru Afaceri Sanitare din Marea Roşie.

Sursa a adăugat că s-a încercat resuscitarea acesteia, dar femeia a murit din cauza insuficienţei circulatorii, care reprezintă o scădere bruscă a tensiunii arteriale ca urmare a rănilor şi a pierderii de sânge.

O sursă de securitate a mai adăugat că femeia locuia în Egipt de cinci ani cu soţul ei egiptean.

Marea Roșie se închide turiștilor

 

Femeia în vârstă de 68 de ani, care și-a pierdut un picior și un braț în urma atacului rechinului, a murit la scurt timp după ce a fost adusă la spitalul privat Nile Hospital din Hurghada, a declarat un oficial egiptean din domeniul sănătății.

Ea abia mai trăia când a fost adusă vineri, a declarat oficialul, adăugând că încercările personalului medical de a o resuscita au eșuat. Oficialul a vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu a fost autorizat să vorbească cu reporterii.

Potrivit unui document intern al biroului guvernatorului provinciei de la Marea Roșie, împărtășit cu The Associated Press, autoritățile urmau să închidă zona timp de trei zile, interzicând toate "activitățile maritime", inclusiv scufundările, snorkelingul, wind surfing și navigația cu zmeul. De asemenea, bărcile de pescuit au fost interzise în apele din largul orașului Hurghada.

Plaje închise într-o destinație preferată de turiștii români, după ce o femeie a fost ucisă de un rechin

 

O înregistrare video care a circulat online pretinde că arată atacul femeii de către un rechin Mako relativ aproape de țărm, văzut de pe un dig din apropiere. În videoclip, apa din jurul femeii devine roșie de sânge în timp ce trecătorii de pe dig aruncă spre ea un dispozitiv de plutire. A rămas neclar cum a reușit ea să ajungă la mal.

Atacurile rechinilor au fost relativ rare în regiunea de coastă a Mării Roșii din Egipt în ultimii ani. În 2020, un tânăr ucrainean și-a pierdut un braț și un ghid turistic egiptean un picior în urma unui atac de rechin. În 2010, un val de atacuri de rechini a ucis un turist european și a mutilat mai mulți alții în largul orașului Sharm el-Sheikh din Peninsula Sinai, peste Marea Roșie de Hurghada.

Stațiunile egiptene de la Marea Roșie, inclusiv Hurghada și Sharm el-Sheikh, sunt unele dintre cele mai importante destinații de plajă din țară și sunt populare printre turiștii europeni. Scafandrii sunt atrași de căderile abrupte ale recifurilor de corali chiar în larg, care oferă o viață marină bogată și colorată.

În ultimii ani, autoritățile au încercat să revigoreze sectorul vital al turismului, afectat de ani de instabilitate și, mai recent, de pandemia de coronavirus și de războiul din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel