Petre Daea spune că el a oprit grindina pentru Papa Francisc

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Nu există zile libere în agricultură. Petre Daea: „Animalelor şi plantelor le lipseşte din codul genetic calendarul odihnei”
Nu există zile libere în agricultură. Petre Daea: „Animalelor şi plantelor le lipseşte din codul genetic calendarul odihnei”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, pentru Agerpres, că sistemul antigrindină a funcţionat destul de bine şi că săptămâna trecută, când Papa Francisc a Vizitat România, acestea au oprit grindina.

Ministrul Agriculturii a spus că până în prezent au fost lansate în jur de 1.000 de rachete, dar a susţinut că ne aflăm într-o situaţie extrem de delicată pentru că în anii trecuţi nu s-a înregistrat lansarea unui număr atât de mare de rachete - 75 într-o singură zi.

„Sistemul antigrindină a dat aproximativ 1.000 de rachete până la această dată. Stăm cu ochii pe aceste puncte de lansare. Este o situaţie extrem de delicată nu am avut în anii trecuţi o zi în care să lansăm 75 de rachete de la un punct de comandă. Sâmbătă am fost la Ploieşti la centrul de comanda unde specialiştii lansaseră 75 de rachete, pentru a face faţă situaţiei cu care s-au întâlnit în ziua respectivă. Lucrăm şi acţionăm ca să ţinem cât putem sub control aceste fenomene", a subliniat şeful MADR, citat de Agerpres.

Întrebat dacă el a oprit grindina pentru Papa Francisc, Daea a răspuns: „Da. Da".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel