Petiția internațională împotriva războiului din Ucraina, demarată de un activist rus, are peste un milion de semnături

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Canada și Australia își vor închide temporar ambasadele de la Kiev 
Canada și Australia își vor închide temporar ambasadele de la Kiev 

O petiție pe Change.org care cere încetarea războiului din Ucraina, activă deja de patru zile, a adunat peste un milion de semnături.

Petiția a fost lansată de activistul rus pentru drepturile omului Lev Ponomaryov, potrivit UkrInform cu referire la Change.org.

"Diferite persoane din Rusia și-au exprimat respingerea categorică a războiului și a daunelor pe care acesta le face țării. De la intelectuali la generali-colonei în retragere și experți ai Forumului Valdai. A existat o emoție care a răsunat pe toate vocile diferite - teama de simplul gând al unei noi izbucniri a războiului între Rusia și Ucraina. În petiție se menționează: "Frica provocată de înțelegerea faptului că acest lucru s-ar putea întâmpla cu adevărat".

Petiția internațională împotriva războiului din Ucraina, demarată de un activist rus, are peste un milion de semnături

 

În petiție se afirmă că Putin a dat ordinul "fără să țină cont de prețul teribil pe care atât Ucraina, cât și Rusia îl plătesc, fără îndoială, pentru acest război, fără să țină cont de toate vocile rațiunii care s-au auzit în Rusia și dincolo de granițele sale".

Petiția solicită "începerea formării unei mișcări anti-război în Rusia și susținerea oricăror forme pașnice de protest anti-război"; Acesta solicită "încetarea imediată a ostilităților din partea forțelor armate ale Federației Ruse" și retragerea acestora de pe teritoriul Ucrainei suverane; se spune că toți "cei care au luat o decizie privind începerea operațiunilor de luptă..." vor fi considerați autori militari. A sancționat propaganda agresivă și a verificat războiul în presa rusă dependentă de autorități". Susținătorii mișcării anti-război vor cere ca acești oameni "să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor".

Anterior, poziția anti-război a fost exprimată de profesori, medici, activiști culturali, oameni de știință etc. din Rusia.

La 24 februarie, Rusia a început războiul cu Ucraina. Trupele rusești au bombardat și au distrus infrastructura cheie, iar rachete au fost trase asupra clădirilor rezidențiale. Ucraina a impus legea marțială și a anunțat mobilizarea generală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel