Peste un milion de ţigarete de contrabandă confiscate de poliţiştii români

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Țigări de contrabandă, introduse de 3 femei bulgare pe Aeroportul Henri Coandă
Țigări de contrabandă, introduse de 3 femei bulgare pe Aeroportul Henri Coandă

Peste un milion de ţigarete de contrabandă au fost confiscare, miercuri, de poliţiştii din Satu Mare, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant a trei bărbaţi din Maramureş, care transportau marfa în maşini.

„La data de 24 august, în jurul orei 5,00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Satu Mare, împreună cu Poliţia municipiului Satu Mare - Biroul de Ordine Publică, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict a trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 33 şi 43 de ani, toţi domiciliaţi în judeţul Maramureş, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă asimilată.

Astfel, pe Drumul Naţional 19, poliţiştii i-au identificat pe cei trei bărbaţi, care conduceau autovehicule înmatriculate în România, Bulgaria, respectiv Republica Cehă. În urma efectuării de verificări asupra autovehiculelor, au fost descoperite 1.100.000 de ţigarete, care nu prezentau timbre fiscale emise de autorităţile din România“, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Peste un milion de ţigarete de contrabandă confiscate de poliţiştii români

 

Potrivit sursei citate, cele trei autovehicule şi ţigaretele au fost indisponibilizate, cuantumul prejudiciului cauzat bugetului de stat urmând a fi stabilit de către Autoritatea Vamală.

'Totodată, au fost efectuate patru percheziţii, în judeţele Maramureş şi Bihor, iar într-una dintre locaţii au fost descoperite peste 120.000 de ţigarete, ce au fost indisponibilizate', se mai arată în comunicatul menţionat.

Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, potrivit Agerpres.

 

Și Poliția din Austria a demarat controale de amploare pe autostradă. Un autocar românesc, oprit pentru verificări, era burdușit cu 21.200 de țigări. Transportul era destinat pieței italiene.

Poliția din Austria, controale de amploare pe autostradă: Autocar românesc, burdușit cu țigări, tras pe dreapta

 

Unitatea mobilă de control a vămii din Carintia a oprit în iulie un autocar și o remorcă cu numere de înmatriculare românești pe autostrada Tauern pentru a le verifica - iar rezultatele au fost impresionante.

În pungi negre și în spatele unor canistre goale, 20 de cartoane de țigări erau ascunse lângă toaletele din autobuz. "A doua descoperire arată că nici măcar trucul cu etaj dublu nu este un obstacol pentru vameșii noștri", spune ministerul federal. 

Alte 86 de cartușe de țigări au fost găsite într-o ascunzătoare secretă sub cabina de dormit, care fusese camuflată de o podea artificială retrasă. În total, 21.200 de țigări ar fi fost transportate prin Austria către Italia. 

"Această arestare ne arată încă o dată cât de important este ca vameșii noștri să fie la fel de mobili ca și contrabandiștii înșiși. Cu echipele noastre de control mobile, ne putem adapta cu precizie la aceste structuri dinamice", a declarat ministrul de finanțe Magnus Brunner. Țigările au fost confiscate și a fost inițiată o procedură penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel