Peste două milioane de români, alături de protestul Diasporei. Iată dovada

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Aproximativ 2 milioane și 400 000 de români au urmărit live protestul Diaspora de pe pagina de facebook a redacției noastre, Stiridiaspora.ro. A doua zi , după violențe, din nou, un milion de oameni au vizionat live protestul românilor. Sociologul Marian Preda anunțase că un aspect deosebit de important ar putea fi numărul de români care sunt cu sufletul alături de protestatari. 

2.5 milioane de români au vizionat protestul din data de 11 august, la care se adaugă un milion de oameni din prima zi. Iată fotografia care arată acest lucru:

(w670)

 Impactul, foarte important 

Sociologul Marian Preda a explicat de ce este foarte important impactul acestui protest. 

"E mai puțin important câți români din diaspora vor ajunge  la protest în Piața Victoriei, important este câți români numără diaspora și câți dintre ei susțin protestul și sunt cu sufletul alături de protestatari; și sunt mulți, foarte mulți, milioane.
Toți acești 4 milioane de cetățeni români din diaspora vor avea drept de vot anul viitor la europarlamentare și la prezidențiale. Și să nu-mi spuneți că vor avea, din nou, puține secții de votare și că participarea lor la vot va fi mică! Participarea diaporei la vot va rîmâne mică procentual dar în valoare absolută va fi, cu siguranță, mai mare decât în trecut. Și cu cât vor vota mai greu cei din diapora, cu cât vor sta ei mai mult și mai mulți la cozi în secțiile de votare, cu atât mai mare va fi în România numărul voturilor anti-psd," a fost mesajul sociologului Marian Preda înainte de începutul protestului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel