Coronavirus. Peste cinci milioane de oameni din lume, infectaţi. 188 de ţări afectate

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Numărul de cazuri de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2 la nivel mondial a depășit cinci milioane, potrivit Universității Johns Hopkins.

Conform statisticilor, au fost afectate 188 de țări. În total, peste 328 de mii de oameni au murit din cauza COVID-19. De partea cealaltă a baricadei, aproape 1,9 milioane de pacienți s-au recuperat.


Reamintim că în ajunul Anului Nou, autoritățile chineze au informat Organizația Mondială a Sănătății că a depistat un focar de pneumonie necunoscută în Wuhan. Începând cu a doua jumătate a lunii ianuarie, mai multe orașe chineze au fost puse în carantină.


Experții au descoperit că agentul bolii COVID-19 este noul coronavirus SARS-CoV-2, transmis prin picături aeriene și depozitat pe suprafața obiectelor. Ulterior, virusul s-a răspândit şi în alte țări, iar în martie, OMS a declarat pandemie la nivel mondial.


În ultimele luni, Statele Unite au fost pe primul loc în ceea ce privește numărul de victime și persoane infectate, iar Rusia a ocupat locul al doilea încă de săptămâna trecută. Pe lista țărilor cele mai afectate de COVID-19 sunt incluse Brazilia, Regatul Unit, Spania, Italia, Franța, Germania, Turcia, Iran și India.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel