Peste 700 de zboruri de pe Otopeni au avut întârzieri în ultima săptămână

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un număr de 731 de zboruri de pe Aeroportul Otopeni au avut întârzieri mai mari de 30 de minute în ultima săptămână, din totalul de 2.323 de curse, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Totuşi, numărul curselor cu întârzieri a fost cu 24% mai mic decât în săptămâna anterioară. 

Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (176 de zboruri), TAROM (142 de zboruri), Ryanair (125) şi Blue Air (94 de zboruri).

În intervalul 7-13 iulie 2022, doar 18 zboruri au fost anulate de către companiile aeriene, faţă de 56 în săptămâna anterioară.

În total, în intervalul 7-13 iulie, pe AIHCB au fost operate 2.323 de zboruri.

HAOS pe aeroporturile din Italia, duminică: piloții și însoțitorii de bord opresc activitatea 4 ore. Ryanair a confirmat participarea

 

Sindicatele Filt-Cgil și Uiltrasporti au confirmat greva programată pentru duminică, 17 iulie: sunt implicate companiile Ryanair, Malta Air și CrewLink. Vor fi patru ore de oprire a activității pentru însoțitorii de bord și piloți. 

Greva națională a piloților și însoțitorilor de bord ai companiilor aeriene Ryanair, Malta Air și ai companiei CrewLink a fost confirmată pentru ziua de duminică, 17 iulie. Acest lucru a fost confirmat de sindicatele Filt-Cgil și Uiltrasporti. Greva, care ar fi trebuit să fie de 24 de ore, va fi de 4 ore în urma intervenției Comisiei de Garantare a grevelor.

"Ne conformăm deciziei luate de către Garant - explică sindicatele - dar în același timp continuăm să solicităm o intervenție a Guvernului pentru o masă rotundă cu companiile low cost și pentru a verifica respectarea articolului 203 din Decretul de relansare privind salariile minime prevăzute în contractul național de transport aerian. Am făcut deja această solicitare în ultimele zile către Ministerul Infrastructurii și Mobilității Durabile. Sperăm să avem răspunsuri concrete cât mai curând posibil", au afirmat reprezentanții Ryanair citați de FanPage.

Se anunță HAOS pe aeroporturile din Italia, duminică

 

Filt-Cgil și Uiltrasporti au subliniat că așteaptă soluții pentru a asigura condiții decente pentru muncitori și angajați, pentru a evita alte neplăceri pentru pasageri. Greva va dura duminică, 17 iulie, între orele 14.00 și 18.00.

 

De asemenea, sunt planificate câteva acțiuni de grevă locală în același timp pe diferite aeroporturi: este implicat Centrul de control zonal Brindisi, care va fi protagonistul a trei inițiative separate convocate de Filt-Cgil, Filt-Cisl, Uiltrasporti, Ugl-Ta și Unica; Centrul de control zonal Padova, Aeroportul Roma și Aeroportul Bologna.

4 ore de oprire a activității pentru piloți și însoțitori de bord. Ryanair a confirmat participarea

 

Codacons s-a pronunțat împotriva grevelor, calificând mobilizarea ca fiind "iresponsabilă", deoarece va cauza mari prejudicii cetățenilor care pleacă. Asociația de protecție a consumatorilor a cerut din nou o masă de urgență pentru a face față urgenței zborurilor. "Aceasta este o adevărată violență față de utilizatori", a declarat președintele Carlo Rienzi.

Codacons a fost preluat de Assoutenti care, prin vocea președintelui său Furio Truzzi, a făcut cunoscut că greva este "un act ostil față de consumatori". 'Este corect ca lucrătorii să își revendice drepturile, dar blocarea transportului aerian în acest moment este inacceptabilă. Facem apel la soluții alternative care să nu provoace daune suplimentare călătorilor. Suntem pregătiți pentru plângeri penale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel