Peste 200 de militari francezi, parte din Forţa de Răspuns a NATO, au ajuns în România

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Alţi 235 de militari francezi şi mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduşi de colonelul Vincent Minguet, au sosit, marţi, în Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu", alăturându-se celor 40 de militari deja ajunşi în ultimele zile în România, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Într-o postare pe pagina de Facebook, MApN precizează că militarii au fost întâmpinaţi de ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Laurence Auer, şi de şeful Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, generalul-maior Cristian Dan.

Referitor la această dislocare, ambasadoarea Auer a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că "este un mesaj legat de importanţa posturii de descurajare, deoarece vorbim de o Forţă care va consolida securitatea teritoriului român şi care va contribui la postura de descurajare a NATO, în cadrul Alianţei Tratatului Nord-Atlantic".

"Este o Forţă care va rămâne cu titlu permanent. Nu este una rotativă. Este vorba de instalarea unei prezenţe franceze durabile cu soldaţi, pentru a aduce tot sprijinul la securitatea teritoriului român, pe viitor", a mai spus diplomatul.

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forţei de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord-Atlantic din 25 februarie.

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii şi controlului forţelor aliate şi pentru a facilita reacţia rapidă a capabilităţilor militare de-a lungul graniţelor aliaţilor, iar elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu" în cursul zilei de luni.

În total, 500 de militari francezi şi 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forţei de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea Flancului estic al Alianţei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel