Pesta porcină, trei noi cazuri pozitive în Piemont: numărul total de cazuri în Italia a crescut la 83

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Trei cazuri noi de pestă porcină africană constatate în Piemont de către Institutul Zooprofilactic Experimental din Piemont, Liguria și Valle d'Aosta, Italia.

Cele trei pozitivități au fost constatate în provincia Alessandria, în Fraconalto (a doua pozitivitate de la începutul situației de urgență), Ovada (a șaptea) și Prasco (prima). Cazurile pozitive se ridică astfel la 83, dintre care 51 în Piemont și 32 în Liguria.

 

Avocatul fetei care a murit în Perugia: "Ipoteza gripei porcine"

 

Gripa porcină ar putea fi una dintre cauzele decesului Mariei Elia, tânăra de 17 ani care a murit la spitalul din Perugia. Această ipoteză a fost susținută de avocatul familiei, Antonio Cozza, audiat de Ansa. Pentru o confirmare oficială, însă, va trebui să se aștepte examenele histologice care au avut loc în timpul autopsiei.

Ipoteza este că Maria Elia a fost ucisă de o pneumonie fulminantă, probabil cauzată de acțiunea comună a unui virus, cel al porcilor, și a unei bacterii. Confirmarea din punct de vedere medico-legal, a subliniat avocatul Cozza, va trebui să vină din partea medicinii și a muncii consultanților și experților.

 

Pesta porcină atacă puternic plămânii

 

Potrivit studiilor ISS asupra porcilor, "pneumonia virală primară este cea mai frecventă complicație în cazurile grave și este frecvent cauza decesului". Anchetatorii, tot conform constatărilor Ansa, evaluează ipoteza unui virus.

În acest sens, în urma unei plângeri prezentate de membrii familiei, Parchetul din Perugia a deschis de fapt un dosar în care s-a emis ipoteza unui omor din culpă împotriva unor persoane necunoscute și s-a dispus efectuarea unei autopsii. Examinare efectuată joi, nu a clarificat însă, cauzele morții studentei, care frecventa institutul Ipsia Cavour-Marconi-Pascal din Piscille, în capitala Umbriei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel