Percheziţii în Spania şi România. Autorităţile caută o grupare extinsă în mai multe ţări din Europa

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV

Judecătoria Turda a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a trei persoane bănuite de proxenetism, şantaj, camătă şi influenţarea declaraţiilor, în acest caz fiind efectuate concomitent 16 percheziţii în ţară şi şase în Spania.

"La data de 2 februarie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Turda, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au pus în executare 16 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Turda, comuna Mihai Viteazu, precum şi în judeţele Argeş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa, Suceava şi Dolj, la locuinţele unor persoane bănuite de proxenetism, şantaj, camătă şi influenţarea declaraţiilor", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis joi Agerpres.

 

Percheziţii în Spania şi România



Concomitent, în baza unui ordin european de anchetă, au fost efectuate şase percheziţii domiciliare la Madrid şi Santa Cruz de Tenerife, la care a participat un poliţist din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Turda.

În urma percheziţiilor efectuate în România, au fost ridicate 31 de telefoane mobile, patru laptopuri, 78 de înscrisuri cu valoare probatorie, un hard extern şi o tabletă.

În urma activităţilor desfăşurate pe teritoriul spaniol, au fost ridicaţi 17.620 de euro, 15 telefoane mobile, nouă ceasuri de lux, trei laptopuri, bijuterii şi înscrisuri.

De asemenea, a fost dispus sechestrul asigurător pe două autoturisme.

 

Grupare extinsă în mai multe ţări din Europa



"Percheziţiile s-au desfăşurat la domiciliile a doi bărbaţi, de 32 şi 48 de ani, din municipiul Turda şi la locuinţele altor 9 persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani, din judeţele menţionate anterior. Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2017 - 2020, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de 15 persoane, pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Austriei, Belgiei şi Angliei, beneficiind de foloase materiale în urma acestei activităţi", arată sursa citată.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 48 de ani din Turda ar fi încercat, prin corupere, să determine persoanele vătămate să-şi modifice declaraţiile în faţa organelor de cercetare penală.

Pe 2 februarie, poliţiştii i-au reţinut, pentru 24 de ore, pe bărbatul de 48 de ani din Turda, un altul de 39 de ani din judeţul Dâmboviţa şi o tânără de 26 de ani din judeţul Mureş.

Alte două persoane din Turda şi, respectiv, din judeţul Argeş se află sub efectul unei măsuri preventive privative de libertate în alte cauze.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigaţii Criminale, Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda şi a Biroului de Ordine Publică Turda, al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa, Suceava şi Dolj, precum şi cu suportul de specialitate al Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic.

Totodată, în baza cooperării judiciare în materie penală, prin intermediul EUROJUST, la percheziţii au participat şi ofiţeri de legătură din cadrul Poliţiei Naţionale Spaniole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel