Percheziții în mai multe județe. Sunt vizați artiști care au primit bani pentru drepturile de autor în timpul stării de urgență

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Român răpit de ruși în Portugalia, salvat de poliție după trei zile de captivitate
Român răpit de ruși în Portugalia, salvat de poliție după trei zile de captivitate

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași fac joi dimineață 32 de percheziții domiciliare, în județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Călărași, Ilfov și în municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, vizând persoane care ar fi declarat în mod fals activitatea desfășurată și ar fi primit, fără drept, indemnizații pentru drepturile de autor în perioada stării de urgență/alertă.

"Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii înșelăciune. Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2020, mai multe persoane ar fi declarat în fals activitatea desfășurată și ar fi primit, fără drept, indemnizații pentru drepturile de autor în perioada stării de urgență/alertă", precizează IGPR.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 200.000 de euro. Polițiștii vor pune în aplicare 44 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie duse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru audieri. La începutul anului, polițiștii au realizat peste 40 de percheziții într-un dosar în care 44 de persoane au fost acuzate că au raportat venituri fictive că artiști, apoi au cerut indemnizația de la stat pe motiv că evenimentele artistice au fost interzise în perioada pandemiei.  "Persoanele bănuite ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fictiv obținerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activități de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată" explică Poliția Română.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel