Pensii speciale. Violeta Alexandru: Specialii și-au ARANJAT pensiile. Totul să fie pe contributivitate!

Narcis Popa |
Data publicării:

 - Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a scris, marți, pe Facebook, că speră ca Parlamentul să își asume decizia de abrogare a pensiilor de serviciu, precizând că cei care beneficiază de aceste venituri, pe care îi numește „speciali”, au contribuit la decizia de a primi acești bani.

„Sper că Parlamentul să își asume astăzi o decizie legată de propunerea PNL de abrogare a pensiilor speciale. Cred că s-a amânat destul acest subiect. Eu personal respect instituția parlamentului și am așteptat această zi pentru luarea unei decizii pe care societatea o solicită. Și pe care o găsesc justificată. Sunt pentru corectitudine și principii, înainte de orice. Ponderea în bani nu este, într-adevăr, atât de mare pe cât se crede. (...) În pensiile speciale, un sfert se acoperă din bugetul CASS (pe bază de contributivitate) și restul se suplimentează din Bugetul de Stat. Din contribuțiile tuturor. Despre acest principiu vorbesc. Am ajuns în acest punct pentru două motive mari: “Specialii” s-au descurcat să aibă acces la decizie. Au știut cu cine să vorbească, cum să vorbească, ce trebuie să fie pus la punct ca să intre în calculul pensiei, ce să exploateze, etc. “Banalii” cetățeni, doctorii, maiștrii – sudorii, brancardierii, chimiștii, învățătorii, deși au muncit cât s-au priceput ei, neavând toate cele de mai sus, nu au reușit să găsească disponibiltate pentru a-și susține cauza. Au plecat de la premiza că sistemul e corect, cu toată lumea. Așa ar fi trebuit să fie”, explică ministrul, pe pagina sa de socializare.

Conform sursei citate, toate acestea s-au produs pe fondul deciziei fostei guvernări de a trece contribuțiile la angajat, ceea ce a făcut ca salariile brute ale magistraților, de exemplu, să crească semnificativ, ieșind la pensie cu 80% din salariul brut.

Violeta Alexandru: Totul să fie pe contributivitate ! 

 

„Dintr-o dată, pensii mai mari cu 2,3,4 sau chiar 5.000 de RON! Pe fondul unor politici diferite de valorificare a bonusurilor/primelor/sporurilor în calculul pensiilor. De aceea spun că este ușor de dat legi fără să cântărești implicațiile acestora. Să ne întoarcem la principiile corecte în stabilirea pensiilor. Fără pensionari speciali. Fiecare om e special! Totul pe contributivitate!”, scrie Alexandru.

Ministrul a publicat și un tabel, în care sunt reprezentați numărul de pensionari și sumele alocate pentru plata pensilor acestora, la nivelul lunii noiembrie 2019.

Cameră Deputaților se reunește, marți, în sesiune extraordinară pentru a dezbate și vota în plen proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel