Putin pare cuprins de disperare, după sancțiunile aplicate Rusiei. Face apel la toate statele lumii 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Vladimir Putin simte din plin presiunea sancțiunilor economice și face un apel pentru țări care ar putea să colaboreze economic cu Rusia. 

Președintele rus Vladimir Putin a făcut un apel public și a spus că Rusia nu se va ascunde de nimeni și este gata să lucreze cu acei parteneri străini care doresc acest lucru, după ce UE și SUA au impus țării sancțiuni dure care afectează economia Rusiei, relatează agenția rusă Tass. 

"Noi înșine nu ne vom închide de nimeni. Suntem deschiși să lucrăm cu toți partenerii noștri străini care doresc acest lucru", a spus Putin în timpul unei întâlniri cu membrii guvernului rus, joi. 

Putin vorbește despre naționalizarea proprietăților companiilor care se retrag din Rusia

 

Putin spune că vrea să introducă management rusesc companiilor occidentale care au anunțat că părăsesc Rusia. 

"În ceea ce privește cei care urmează să-și închidă producția, este necesar să se acționeze hotărât și în niciun caz să nu se permită vreo pagubă furnizorilor locali. Este necesar, așa cum a sugerat șeful guvernului, să se introducă management extern și apoi să se transfere aceste întreprinderi celor care vor să muncească”, a mai spus Putin. 

Lavrov a avansat ideea unui summit Putin - Zelenski

 

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că nu crede că există riscurile unui război nuclear între Rusia şi NATO şi a dezvăluit că a discutat în Antalya cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, despre posibilităţile unui summit al preşedinţilor Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Întrebat, în conferinţa de presă din Antalya, dacă există vreun risc de război nuclear, Serghei Lavrov a răspuns, potrivit agenţiei Reuters: "Nu vreau să cred acest lucru şi nu cred".

Ministrul rus de Externe susţine că tema riscurilor unui război atomic a fost adusă în discuţii doar de Occident. "Sigur că avem motive de îngrijorare când Occidentul, la fel ca Freud, revine permanent la această temă", a adăugat ministrul rus de Externe. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dispus plasarea în stare de alertă a forţelor ruse de disuasiune nucleară pe 27 februarie, argumentând că este vorba de o reacţie la declaraţii agresive ale unor lideri din ţări NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel