Paul Stănescu, despre conducerea PSD: "Să luăm exemplul Bisericii Catolice, aşa cum aleg ei Papa"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Secretarul general interimar al PSD, a declarat, joi, la Slatina, că își dorește ca alegerea conducerii partidului să fie făcută după modelul Bisericii Catolice "așa cum aleg ei Papa" și că social-democrații ar trebui să se întâlnească,să discute, iar conducerea să nu mai fie impusă de anumite grupuri. 

Paul Stănescu a declarat, joi, la Slatina, că partidul își va alege conducerea în luna februarie când a fost programat Congresul PSD.

"Eu le-am spus colegilor mei: 'eu mi-aş dori ca la conducerea PSD, la nivel naţional, să luăm exemplul Bisericii Catolice, deşi eu sunt ortodox. Aşa cum aleg ei Papa, să ne strângem toţi, să stăm de vorbă, nu ştiu... o zi, două, trei, şapte, nu ştiu... Când a ieşit fumul alb să spunem: asta e conducerea'. Pentru că de-a lungul timpului s-au întâmplat foarte multe lucruri, s-au făcut tot felul de cooperative, de grupuleţe. Care au avut cel mai mare număr de adepţi au reuşit să impună conducerea partidului. Cred că a venit momentul în care trebuie să fim, în primul rând, foarte sinceri cu noi", a declarat Paul Stănescu, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, până in februarie 2020, când este programat Congresul PSD și în teritoriu trebuie organizate alegeri, pentru stabilirea conducerii fiecărei organizații județene.

„Ăsta e un moment zero în care eu insist la colegii mei, acum nu depinde de mine, dar eu insist la colegii mei în CEX ca fiecare organizație județeană să-și aleagă în mod natural liderul, care vor acolo și conducerea organizației", a spus Stănescu.

El a mai declarat că este de acord ca „porțile partidului să fie larg deschise", iar în partid sa vină oameni din toate păturile sociale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel