Patru români și o societate de transporturi din România, acuzați de evaziune fiscală în Italia: Fraudă de 19 milioane de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Cu sediul central în România, dar cu operațiuni în Valtellina (Reg. Lombardia). Guardia di Finanza a descoperit o societate "offshore“, acuzată de evaziune fiscală de 19 milioane de euro.

 

 


Imagine de arhivă
Ascultați acest articol acum...

 

 

 

 

Agenții fiscali in cadrul comandamentului provincial Sondrio au finalizat o operațiune complexă de poliție economico-financiară împotriva unei societăți care activează în sectorul transporturilor rutiere de mărfuri (naționale și internaționale) care, deși își declarase sediul social în România și era constituită în conformitate cu legislația societăților comerciale din România, în realitate opera pe teritoriul italian prin intermediul unor societăți situate pe întreg teritoriul Italiei, folosind în special o societate de logistică cu sediul în Valtellina. 

Investigațiile efectuate de către poliția economico-financiară din Sondrio au permis să se constate, de fapt, că reprezentantul legal al societății era prezent în permanență în zona Valtellina împreună cu familia sa, obținând reședința în această provincie de mai mulți ani și de aici dirija și coordona activitățile societății sale. 

Patru români și o societate de transporturi din România, acuzați de evaziune fiscală în Italia

 

Finanțatorii, prin intermediul unor activități de verificare extinse, au putut constata că baza operațională a societății (așa-numitul "loc de conducere efectivă") era stabilită în Valtellina și că operațiunile sale erau aproape în întregime limitate la teritoriul italian, calificând societatea ca fiind o societate cu investiții străine, adică cu sediul social efectiv în Italia, dar care funcționează prin intermediul unei societăți de drept românesc, prin urmare supusă impozitării în Italia pentru veniturile produse oriunde, în conformitate cu normele "principiului impozitării la nivel mondial".

La finalul inspecției, s-a constatat că au fost sustrase de la plata impozitelor de către autoritățile fiscale italiene peste 19 milioane de euro pentru anii 2015-2021, întrucât societatea a profitat în mod ilegal de tratamentul fiscal mai favorabil acordat de legislația română, precum și de reținerile la sursă neefectuate și neplătite pentru o sumă totală de aproximativ 1 milion de euro. 

Fraudă de 19 milioane de euro

Patru persoane fizice, toate de naționalitate română, dar rezidente în Italia de mai mulți ani, au fost acuzate pentru anii 2016-2021 de venituri de aproximativ 630 000 EUR încasate de societatea cu capital străin menționată anterior, pentru care nu au fost plătite impozite către autoritățile fiscale italiene (așa-numitele evazioniști fiscali totale).

În raport cu suma impozitelor sustrase, persoanele responsabile au fost denunțate la Procuratura din Sondrio pentru infracțiunile penale prevăzute și pedepsite în cazul declarațiilor fiscale omise.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel