Patru români, în cătușe, în Italia: Au obligat nouă românce să se prostitueze. Acuzațiile care li se aduc sunt grave

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Nouă românce au fost obligate să se prostitueze pe drumul național 673 între Cerignola și Orta Nova. Opt persoane au ajuns în cătușe, acuzate, din diferite motive, de șantaj în asociere, exploatare, complicitate la prostituție și rele tratamente. Patru dintre aceștia sunt români. 

Într-o amplă operațiune, carabinierii de la comandamentul provincial din Foggia au demascat o rețea de exploatare și extorcare a femeilor românce pe SS 673, la periferia orașului Foggia, precum și în zonele Cerignola și Orta Nova. Opt persoane au fost arestate, patru dintre acestea fiind de naționalitate română, iar celelalte trei italiene și una albaneză. Acuzațiile vizează infracțiuni precum extorcare, exploatare, complicitate la prostituție și maltratare a membrilor familiei sau a concubinilor. Victimele, nouă femei românce, au fost forțate să practice prostituția, iar carabinierii au descoperit că acestea erau supuse unui control permanent de către exploatați.

Două dintre victime „partenerele“ călăilor

 

Ancheta, inițiată în 2020, a fost declanșată în urma unei plângeri depuse de una dintre femei și a permis autorităților să reconstituie modul de operare al rețelei. Cei patru români arestați, care conviețuiau cu două dintre victime, le obligau pe femei să le predea integral veniturile zilnice provenite din prostituție. Carabinierii au descoperit că bărbații recurgeau la amenințări și violență fizică, folosind bâte și cuțite pentru a le constrânge pe femei să se prostitueze.

În cadrul aceleiași anchete, trei cetățeni italieni au fost acuzați de complicitate la prostituție, fiind presupuși însoțitori ai femeilor în locurile în care acestea practicau prostituția. Un cetățean albanez, conform suspecților, ar fi impus exploataților să plătească sume săptămânale pentru a putea utiliza anumite locații exclusive sau porțiuni de drum public apropiate de locurile de întâlnire ale prostituatelor cu clienții lor. Ancheta continuă pentru a aduce la lumină întreaga rețea și pentru a aduce pe toți cei implicați în fața justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel