Patru irakieni și un sirian, depistați la vamă. Aceștia erau ascunși printre butelii de gaz

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ARHIVĂ
Foto ARHIVĂ

Patru irakieni și un sirian au fost depistați de polițiștii de frontieră din Calafat, în timp ce încercau să intre ilegal în România ascunși într-un camion încărcat cu butelii pentru gaz, condus de un cetăţean bulgar. 

Potrivit Poliției de Frontieră, în Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, județul Dolj, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar a vrut să intre în România, la volanul unui camion. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, butelii pentru gaz, goale, din Bulgaria, cu destinaţia Cehia.

Polițiștii de frontieră au controlat camionul și au găsit, ascunși în partea din față a compartimentului marfă, cinci bărbați.

Oamenii legii au stabilit că patru bărbaţi sunt din Irak şi unul din Siria, cu vârste cuprinse între 31 şi 59 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în remorca camionului în Sofia, fiind ajutaţi de un cetăţean a cărui identitate nu o cunosc, fără ştirea şoferului și au plătit între 3000 si 4000 euro fiecare, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, șoferul camionului a susţinut că nu a știut de cele cinci persoane ascunse în camionul pe care îl conducea, potrivit Mediafax.

Conform protocolului româno-bulgar, şoferul şi cei cinci bărbaţi au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel