Patru copii s-au înecat după ce barca lor s-a scufundat. Minorii, alături de 23 de migranți, încercau să ajungă în Grecia

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Patru copii s-au înecat, marți, după ce o barcă cu migranți care încercau să treacă din Turcia în Grecia s-a scufundat, a declarat ministrul grec al migrației, potrivit Reuters. În barca se aflau aproximativ 27 de persoane, naufragiul având loc în largul insulei grecești Chios.

Ministrul Notis Mitarachi a declarat că cei patru copii aveau vârste cuprinse între trei şi 14 ani. Alte douăzeci şi două de persoane au fost salvate şi se crede că o persoană este dispărută, a spus acesta. Naționalitățile lor nu au fost făcute publice.

„Aceasta este realitatea exploatării migranților de către bande criminale în Marea Egee”, a scris Mitarachi pe Twitter. „Contractanți fără scrupule pun vieți în pericol în bărci supraaglomerate, care nu se pot naviga în largul insulei Chios”, a adăugat el, postând o fotografie cu o barcă gonflabilă pe mare, aparent cea implicată în incidentul de marți.

Zece nave și două elicoptere au asistat la operațiunea de salvare. Grecia este una dintre principalele rute către Uniunea Europeană pentru solicitanții de azil care traversează din Turcia cu bărci de cauciuc supraaglomerate, dar numărul persoanelor care sosesc a scăzut în ultimii ani. Aproximativ 6.500 de solicitanți de azil au sosit în Grecia în acest an, majoritatea prin granița sa terestră de nord-est cu Turcia, potrivit datelor agenției Națiunilor Unite pentru refugiați UNHCR.

 

 

Un tânăr a circulat, din Turcia până la Giurgiu, ascuns pe osia unei semiremorci. Pasagerul clandestin dorea să ajungă în Anglia

 

Un tânăr din Afganistan a fost găsit de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să intre în România pe la frontiera Giurgiu, el fiind ascuns pe osia unui TIR care transporta fructe din Turcia pentru Moldova.

TIR-ul, condus de un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani, a ajuns în cursul nopţii, în jurul orei 2.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, fructe din Turcia pentru Moldova.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au găsit un bărbat care se ascundea pe osia semiremorcii. El nu avea acte de identitate la el. După verificări s-a constatat că este bărbatul depistat este cetăţean afgan, în vârstă de 18 ani, au comunicat marţi polițiștii de frontieră din Giurgiu.

Tânărul migrant le-a declarat polițiștilor că s-a urcat pe osia semiremorcii autocamionului într-o parcare din Turcia, fără a avea consimţământul şoferului, și a călătorit astfel până în România. El intenţiona să ajungă în Marea Britanie.  Tânărul, şoferul şi mijlocul de transport au fost preluaţi de autorităţile bulgare pentru cercetări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel