Patru bărbaţi, printre care un preot, inculpaţi pentru violarea şi uciderea unei fetiţe

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cazul Hotelului Las Americas. Ce spun experții din Europa despre moartea românului-ungar
Cazul Hotelului Las Americas. Ce spun experții din Europa despre moartea românului-ungar

Un preot şi alţi trei bărbaţi au fost inculpaţi pentru violarea în grup şi uciderea unei fetiţe dintr-o castă inferioară, în vârstă de 9 ani, a anunţat poliţia, un caz care a declanşat mai multe zile de ample manifestaţii în New Delhi, informează AFP.

Cei patru bărbaţi, aflaţi în detenţie după ce au fost arestaţi la începutul lui august, riscă pedeapsa cu moartea.

Pe data de 1 august, fetiţa ar fi fost agresată de un preot în vârstă de 53 de ani şi de trei muncitori de la un crematoriu, situat lângă domiciliul familiei, în sud-vestul New Delhi, unde ea s-a dus să caute apă.

Apoi, ei ar fi chemat-o pe mama ei şi i-ar fi spus că fetiţa s-a electrocutat, înainte de a o atenţiona că, dacă va anunţa incidentul la poliţie, medicii însărcinaţi cu autopsia îi vor preleva organele şi le vor vinde.

Trupul fetiţei a fost apoi incinerat, însă locuitori au intervenit pentru a scoate rămăşiţele ei carbonizate, informează Agerpres.

 

Aproape 90 de violuri de fete şi femei au fost semnalate în India în fiecare zi

 

Actul de acuzare al poliţiei din New Delhi, de 400 de pagini, evocă “dovezi ştiinţifice, tehnice şi de alt gen”, precum şi mărturii, a precizat sâmbătă seara guvernul indian într-un comunicat. El a subliniat că a exercitat presiuni pentru ca presupuşii autori să fie inculpaţi în 30 de zile după această crimă, ceea ce arată “toleranţă zero” faţă de crimele comise împotriva femeilor şi fetelor în India, ţară cu 1,3 miliarde de locuitori.

În medie, aproape 90 de violuri de fete şi femei au fost semnalate în India în fiecare zi în 2019, potrivit unor date oficiale. Însă un număr foarte mare de agresiuni sexuale nu ar fi semnalate.

Comunitatea Dalit, care numără circa 200 de milioane de persoane ce aparţin castei cele mai joase, este de multă vreme victima discriminărilor şi violenţelor în India, atacurile înmulţindu-se de la începutul pandemiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel