Patroana unui magazin, jefuită în timpul inventarului. Hoțul i-a promis că îi dă banii înapoi: "Sunt sărac. Scuze!"

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un tânăr de 25 de ani a jefuit un magazin alimentar din Italia pe motiv că e sărac. Bărbatul și-a cerut scuze și i-a promis proprietarului că îi va înapoi banii înapoi.

O bătrână în vârstă de 77 de ani, proprietarul unui mic magazin alimentar mic din Este, Italia, a fost ținta mai multor hoți într-o singură seară. 

Flora Bettio a povestit cum a fost victima unei serii de jafuri care s-au desfășurat într-un interval scurt de timp. În primul incident, a reușit să alunge două femei care intraseră în magazin cu intenția de a fura bani din casa de marcat. În al doilea, a trebuit să se predea unui infractor care, pentru a-i fura câțiva bănuți din casa de marcat, nu a ezitat să o amenințe cu un cuțit. Bărbatul și-a scuzat furtul pe motiv că este sărac și i-a promis femeii că îi va restitui banii furați. 

„Lucram în spatele tejghelei când au intrat două femei pe care le-am mai văzut și în trecut. Una din ele a încercat să mă distragă, în timp ce cealaltă s-a dus direct la casa de marcat cu intenția de a fura. Nu am mai stat pe gânduri. 

M-au prins exact în momentul în care tăiam niște șuncă, așa că am coborât de la tejghea cu cuțitul în mână și le-am invitat să iasă din magazin sau altfel sun la carabinieri. Am reușit să le fac pe hoațe să fugă fără să fure nimic ", a relatat Bettio.

”Și-a cerut scuze de foarte multe ori” 

 

Cu toate acestea, după o scurtă perioadă de liniște, bătrâna a fost din nou pusă într-o situație dificilă. În timp ce efectua inventarul, un tânăr în vârstă de aproximativ 25 de ani a intrat în magazin și i-a cerut toți banii pe care îi are, ținând îndreptat spre ea un cuțit. Cu toate că victima a încercat să-i explice că dispune de foarte puțini bani lichizi, hoțul a insistat, invocându-și sărăcia și cerându-și scuze pentru gestul său.

După ce a reușit să fure aproximativ treizeci de euro, hoțul a plecat, promițând că își va restitui suma atunci când va avea posibilitatea. În urma acestor evenimente, Bettio a sunat imediat la serviciul de urgență pentru a cere intervenția autorităților.

”Mi-a spus că era sărac, că trebuie să mă jefuiască și își cerea scuze pentru acest gest urât pe care îl comitea. După ce și-a cerut scuze de foarte multe ori, mi-a promis că imediat ce face rost de bani, se va întoarce să-mi restituie ce mi-a luat sub amenințarea cuțitului”, a povestit femeia. 

Carabinierii din Este au preluat investigația, încercând să identifice individul în cauză, despre care se știe că avea o fizionomie zveltă și provine probabil din estul Europei, relatează Il Gazzettino. 

„Îmi doresc doar să lucrez în pace, fără să am probleme. Muncesc din greu și fac mii de sacrificii pentru a-mi ține magazinul deschis. Nu-mi doresc ca cineva să vină și să îmi distrugă viața și să îmi ia ceea ce câștig cu sudoare în fiecare zi.”, a concluzionat bătrâna.

Femeia a primit solidaritatea multor colegi negustori și a clienților care obișnuiesc să își facă cumpărăturile din magazinul ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel