Patronul unui magazin din Italia a renunțat la vânzarea de lozuri din motive etice. ”Nu vreau să profit de pe urma necazurilor altora”

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: unsplash.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: unsplash.com

Proprietarul unei tutungerii din Italia a renunțat la vânzarea lozurilor pentru a nu mai profita de pe urma nenorocirilor altora.

Mario Papariello, în vârstă de 58 de ani, proprietarul unei tutungerii din Calcinelli di Colli al Metauro, a decis să renunțe la o parte din profit din motive etice. Proprietarul a ales să renunțe la vânzarea lozurilor pentru a nu exploata suferința și sărăcia clienților săi.

”M-am simțit ușurat și cu conștiința curată”

 

Într-un interviu acordat publicației Resto del Carlino, Papariello a dezvăluit motivul exact pentru care a luat această decizie. Proprietarul a povestit că a fost tulburat să vadă clienți care riscau să își piardă economiile sau pensiile cumpărând lozuri în speranța de a-și schimba viața. Această conștientizare l-a determinat să renunțe la vânzarea lozurilor, deși avea un contract cu Lottomatica.

„Am suferit foarte mult când am văzut mai multe persoane care riscă să cumpere un bilet sau mai multe, până în punctul de a-și pierde întreaga pensie sau salariu”, a mărturisit Papariello. „M-am simțit ușurat și cu conștiința curată după ce am luat această decizie. Nu vreau să profit de pe urma necazurilor altora”, a adăugat el.

Papariello a explicat că a fost martor la scene emoționante în tutungeria sa, inclusiv șomeri care își încercau norocul cu lozuri și plecau fără să aibă bani să își cumpere mâncare sau bătrâni care cheltuiau tot ce aveau de la pensie pentru lozuri.

Desigur, decizia sa a atras atât laude, cât și critici din partea colegilor săi de breaslă. Cu toate acestea, pentru el, cel mai important lucru este să aibă o conștiință curată.

Papariello este conștient că unii clienți vor merge să-și cumpere lozuri de la alte tutungerii, dar este hotărât să rămână consecvent principiilor sale etice. Pentru el, renunțarea la profitul generat de lozuri este o mică contribuție la bunăstarea și respectul pentru clienții săi.

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel