Patriarhul Daniel, mesaj de solidaritate după tragedia din Belgrad: „Violenţa aducătoare de moarte, tot mai prezentă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
patriarhul_daniel
patriarhul_daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis joi un mesaj de solidaritate adresat Patriarhului Porfirje al Serbiei după evenimentul tragic petrecut la o şcoală din Belgrad, în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că violenţa este tot mai prezentă în societatea contemporană.

„Vestea tragicului eveniment din dimineaţa zilei de miercuri, 3 mai 2023, produs la o şcoală din Belgrad, în urma căruia şi-au pierdut viaţa opt copii nevinovaţi, împreună cu un adult, alte şapte persoane fiind rănite, ne-a îndurerat profund. Constatăm cu deosebită îngrijorare că violenţa aducătoare de moarte, manifestată de persoane indiferent de vârstă, este tot mai prezentă în societatea contemporană, în contradicţie cu darul sacru al vieţii care vine de la Dumnezeu. În aceste momente de tristeţe pentru poporul frate din Serbia, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să odihnească în pacea şi iubirea Sa sufletele celor ucişi în acest eveniment tragic şi să dăruiască vindecare grabnică celor răniţi, iar familiilor îndoliate mângâiere, în lumina Învierii lui Hristos, Cel care a biruit moartea”, a transmis PF Daniel.

Serbia era cufundată joi în tristeţe, la o zi după un atac armat fără precedent într-o şcoală din Belgrad în timpul căruia un elev de 13 ani a ucis opt colegi de-ai săi şi un gardian, informează AFP. Orele din toate şcolile din această ţară din Balcani cu circa 7 milioane de locuitori au început cu un minut de reculegere pentru a aduce un omagiu victimelor masacrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel