Pasaportul COVID digital, introdus în premieră de o țară UE

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Pașaportul COVID care să conțină confirmarea vaccinurilor pentru cei care le-au făcut este încă un subiect controversat în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, câteva țări europene sunt de acord cu implementarea lor, iar Grecia a decis deja să elibereze certificate digitale cetățenilor săi care se vaccinează. 

Grecia începe să emită de vineri certificate digitale de vaccinare pentru cetăţenii cărora li s-au administrat ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat ministrul pentru guvernanţă digitală, Kyriakos Pierrakakis, într-un interviu pentru postul SKAI TV, potrivit agenţiei ANA.

'Întregul proces, de la programarea pentru prima doză până la emiterea certificatului, este gestionat digital', a precizat ministrul elen.

'Certificatul digital este sigur, nu poate fi falsificat şi poartă o semnătură digitală', a mai arătat Pierrakakis pentru ANA.

Pașaportul COVID, o temă contestată. România încă se gândește, în Israel se face închisoare pentru falsificarea lui

 

Falsificarea certificatului de vaccinare în Israel, aşa-numitul "paşaport verde", înseamnă pedeapsa cu închisoarea, a avertizat joi ministrul israelian al sănătăţii, citat de DPA.

"Vreau să spun că oricine crede că acesta este un joc pentru copii şi tipăreşte un certificat de vaccinare la domiciliu va fi în cele din urmă prins şi distracţia se va termina în închisoare", a declarat Yuli Edelstein pentru televiziunea Canal 11.

În ceea ce privește emiterea unui astfel de document digital de către România, premierul Florin Cîţu consideră că discuţia privind introducerea unui "paşaport de vaccinare" pentru accesul în supermarket, cafenele, restaurante este "prematură", campania de imunizare anti-COVID aflându-se la început.

"Nu am avut această discuţie în Guvern. Nu este o discuţie oficială. Am văzut discuţiile în spaţiul public. Nu cred că este momentul. Suntem în plină campanie de vaccinare, deci nu cred că este momentul să discutăm despre aşa ceva. Discuţia este prematură. Suntem la începutul campaniei de vaccinare", a afirmat Cîţu, marţi, la Palatul Parlamentului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel