Pasagerii unui zbor Wizz Air decolat de pe Otopeni nu au putut ateriza pe aeroportul din Valencia din cauza fenomenului DANA

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În mai multe municipalități din Comunitatea Valenciana, cum ar fi Vila-real, Xàbia, les Alqueries, Pego, Simat de la Valldigna, Forna și Albal, precipitațiile au depășit deja 100 de litri de apă pe metru pătrat după ploile de vineri, potrivit datelor colectate de Asociația Valenciană de Meteorologie (AVAMET).

În Valencia, ploaia a provocat, de asemenea, probleme, în special la aeroport, unde s-au acumulat 82,5 l/m2 în ultimele douăsprezece ore și unde, în jurul orei zece dimineața, trei zboruri au trebuit să fie redirecționate către aeroportul din Barcelona din cauza ploii torențiale.

Vezi mai multe: Spania, sub efectele fenomenului extrem DANA: Val de ploi torențiale, furtuni, inundații și frig

Cele trei zboruri, două zboruri Transavia (de la Amsterdam și Eidhoven din Olanda) și un zbor Wizzair (din orașul românesc Otopeni), nu au putut ateriza la Valencia așa cum era prevăzut.

Pasagerii unui zbor Wizz Air decolat din Otopeni, nu au putut ateriza pe aeroportul din Valencia 

 

În plus, ploaia a obligat Consorțiul de pompieri din Valencia să intervină pentru a scoate apa din Torrent și Catarroja. Ploaia a provocat probleme și pe linia Cercanías C3, între València-Nord și Sant Isidre, care a fost întreruptă timp de 25 de minute din cauza acumulării de apă ca urmare a ploilor abundente care s-au înregistrat în zona metropolitană din Valencia.

Agenția Meteorologică de Stat (Aemet) menține activ nivelul maxim portocaliu de preemergență pe coasta Valenciei și în întreaga provincie Castellón, potrivit Castelloninformacion.es

Ploaia a provocat probleme și pe linia Cercanías C3 între València-Nord și Sant Isidre, care a fost întreruptă timp de 25 de minute din cauza acumulării de apă ca urmare a ploilor abundente din zona metropolitană din Valencia.

Cursuri școlare suspendate în Valencia

 

Ploaia abundentă a forțat mai multe municipalități să suspende cursurile școlare în această după-amiază de vineri, ca în Moncofa și Sagunto, unde au fost suspendate și evenimentele programate pentru această zi.

În ceea ce privește recordurile de precipitații, la Vila-real s-a înregistrat cea mai mare cantitate de precipitații de până acum, cu 117,9 litri pe metru pătrat până la ora 15:15. În Xàbia s-a înregistrat o cifră similară, cu 112,6 litri pe metru pătrat.

Alte municipalități precum Les Alqueries, Pego, Simat de la Valldigna, Forna, Albal și Vilallonga au înregistrat, de asemenea, aproximativ 100 de litri.

Aproximativ 90 de litri au căzut în alte localități, cum ar fi Font d'en Carròs, Pedreguer, Quart de Poblet, Betxí, la Vilavella, València, Moncofa și Pego. În Borriol, Xodos, Castelló de la Plana, la și la Vall d'Ebo, precipitațiile au depășit 80 de metri pătrați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel