Pasagerii unui autobuz, care atârna într-o râpă, salvați ca în filme, de un lanț uman: Trei persoane rănite

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un pod în orașul american Pittsburgh vineri dimineața. Un autobuz cu pasageri în el a rămas atârnat deasupra unei râpe de peste 50 de metri adâncime.

Un pod s-a prăbușit vineri dimineață în Pittsburgh, lângă Frick Park, provocând ca mai multe vehicule și un autobuz să se prăbușească într-o râpă.

„Astăzi, un pod s-a prăbușit lângă Forbes și S Braddock. Sunt recunoscător că nu au fost raportate decese sau răni grave în acest moment. Mulțumim Siguranța Publică din Pittsburgh pentru răspunsul rapid și mulțumim guvernelor județene, de stat și federale pentru cooperare și asistență“, a trnsmis primarul orașului.

Salvatorii sosiți la fața locului au coborât cu frânghiile, în timp ce alții au format un lanț uman pentru recuperarea celor care erau blocați în autubuzul care atârna deasupra văii.

Trei din 10 persoane care au fost rănite, dar nu grav, în urma prăbușirii podului au fost duse la spitalele din Pittsburgh.

Pasagerii unui autobuz, care atârna într-o râpă, salvați ca în filme, de un lanț uman

 

Prăbușirea a avut loc cu câteva ore înainte ca președintele Joe Biden să viziteze orașul pentru a face presiuni ca municipalitatea să reducă din costurile de infrastructură de 1 trilion de dolari, care includ și întreținerea podurilor.

„Președintelui i s-a spus despre prăbușirea podului din Pittsburgh. Echipa noastră este în legătură cu oficialii de stat și locali de pe teren, în timp ce aceștia continuă să adune informații despre cauza prăbușirii. Președintele este recunoscător primilor interventori care s-au grăbit să asiste șoferii care se aflau pe pod în acel moment. Președintele va continua cu călătoria planificată pentru astăzi și va rămâne în legătură cu oficialii de pe teren cu privire la asistența suplimentară pe care o putem oferi.”, a transmis Casa Albă.

Autoritatea portuară a județului Allegheny a emis următoarea declarație după ce unul dintre autobuzele sale se afla pe pod când s-a prăbușit:

„În jurul orei 6:45, o rută de autobuz 61B-Braddock-Swissvale a Autorității Portuare, care se îndrepta spre Podul Fern Hollow, era aproape în partea de est a podului când podul a început să se prăbușească.

„Autobuzul conținea doi pasageri și operatorul. Toți trei au fost asistați de echipaje la fața locului. Nu au fost raportate răni.

„Suntem extrem de recunoscători că nimeni din autobuz nu a raportat vreo rănire și suntem recunoscători pentru primii interventori care și-au riscat viața pentru a-i salva pe alții.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel