Parlamentul european, sancțiuni pentru Ungaria. Podașcă: Urmează România

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Deputatul Pro România, Gabriela Podașcă apreciază că România ar putea păți ca Ungaria, care riscă să primească sancțiuni de la Parlamentul European.

Parlamentul European a votat, miercuri, declanșarea procedurilor pentru activarea articolului 7 în cazul Ungariei pentru derapaje grave la adresa statului de drept, fapt ce ar putea duce la pierderea dreptului acestui stat de a vota în Consiliul European. Podașcă atenționează printr-un mesaj pe Facebook despre pericolul la care se expune România cu Liviu Dragnea la conducere.

"Este o premieră la nivelul PE care demonstrează că, indiferent despre cine e vorba, normele și valorile europene trebuie respectate de către toate statele membre. Luna viitoare, România va trebui să dea explicații în Parlamentul European privind respectarea democrației și a libertăților fundamentale. Sunt îngrijorată că deraierile repetate ale lui Liviu Dragnea de la normele și valorile europene ne-ar putea arunca în același grup al statelor problemă de la nivelul Uniunii Europene. Nu cred că doamna Dăncilă va putea găsi argumente valabile în fața partenerilor europeni pentru modul dictatorial și nedemocratic în care Liviu Dragnea conduce România", a scris deputatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel