Parlamentul european, sancțiuni pentru Ungaria. Podașcă: Urmează România

Liviu Ludovic / 12 sep 2018, 15:31 Salveaza PDF Comentarii

Deputatul Pro România, Gabriela Podașcă apreciază că România ar putea păți ca Ungaria, care riscă să primească sancțiuni de la Parlamentul European.

Parlamentul European a votat, miercuri, declanșarea procedurilor pentru activarea articolului 7 în cazul Ungariei pentru derapaje grave la adresa statului de drept, fapt ce ar putea duce la pierderea dreptului acestui stat de a vota în Consiliul European. Podașcă atenționează printr-un mesaj pe Facebook despre pericolul la care se expune România cu Liviu Dragnea la conducere.

"Este o premieră la nivelul PE care demonstrează că, indiferent despre cine e vorba, normele și valorile europene trebuie respectate de către toate statele membre. Luna viitoare, România va trebui să dea explicații în Parlamentul European privind respectarea democrației și a libertăților fundamentale. Sunt îngrijorată că deraierile repetate ale lui Liviu Dragnea de la normele și valorile europene ne-ar putea arunca în același grup al statelor problemă de la nivelul Uniunii Europene. Nu cred că doamna Dăncilă va putea găsi argumente valabile în fața partenerilor europeni pentru modul dictatorial și nedemocratic în care Liviu Dragnea conduce România", a scris deputatul.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26