Părinții victimelor lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis cu mașina doi tineri, cer ca acesta să fie acuzat de omor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Mama Robertei, tânăra care a murit în accidentul produs de Vlad Pascu, la 2 Mai
Mama Robertei, tânăra care a murit în accidentul produs de Vlad Pascu, la 2 Mai

Începe procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis cu mașina alți doi tineri, la 2 Mai. În timp ce autorul cere să fie eliberat, pentru a-și continua studiile, părinții victimelor cer ca acesta să fie acuzat de omor. 

22 februarie 2024 este programat primul termen al judecății pe fond a evenimentului cumplit care a avut loc la 19 august 2023, la 2 Mai. Toate părțile implicate au fost convocate în sala de judecată, iar Vlad Pascu a fost audiat prin intermediul unei videoconferințe.

La începutul procesului, avocații și familiile victimelor au fost martori la o serie de incidente și întârzieri. Avocatul Adrian Cuculis a dezvăluit că prima întâlnire s-a amânat din cauza unor deficiențe în comunicarea între instituții, cum ar fi Penitenciarul și Judecătoria, și din lipsa de verificare din partea instanței. În același timp, tatăl lui Sebastian Olariu a exprimat dorința de a muta procesul de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța, invocând condițiile improprii ale sălii de judecată și atitudinea neprofesionistă a judecătoarei.

Reacțiile familiilor victimelor, profund afectate de pierderea celor dragi, au fost de indignare și revoltă. Tatăl Robertei Dragomir a descris atitudinea judecătoarei ca fiind nepotrivită, menționând că aceasta mesteca gumă în timp ce comunica evenimentele care au dus la întârzierea procesului. Familia Olariu și-a exprimat și ea frustrarea față de modul în care instanța a gestionat situația, considerând că procesul va fi afectat de aceste incidente.

Familiile victimelor au fost nevoite să aștepte ore întregi în fața instanței din cauza faptului că Vlad Pascu se afla la Tribunalul Constanța, contestând prelungirea arestului său preventiv. Procesul a început cu o întârziere semnificativă și cu tensiuni crescânde între familiile afectate și sistemul judiciar.

Expertiza efectuată asupra lui Vlad Pascu a arătat prezența mai multor substanțe psihoactive în organismul său în momentul tragediei. Analiza dinamicii accidentului a evidențiat că viteza excesivă a vehiculului condus de Pascu a fost unul dintre factorii principali care au condus la producerea impactului fatal.

„Vrea să-și continue studiile? După ce-a omorât doi copii?“, a răbufnit tatăl lui Sebastian Olariu, când a auzit cererea acestuia. Asta, în timp ce familiile victmelor cer schimbarea încadrării în cea de omor în cazul lui Pascu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel