Parfumuri "de firmă" de 100 000 euro, găsite ascunse într-un TIR cu destinația București 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Parfumuri de firma în valoare de peste 100 000 euro au fost găsite ascunse în TIR-u condus de un bulgar. Destinația acestuia era capitala României. 

Un cetăţean bulgar în vârstă de 34 de ani este cercetat penal după ce a încercat să introducă ilegal în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, peste două mii de flacoane de parfumuri, ascunse într-o autoutilitară cu care transporta mai multe mărfuri în regim de curierat, pe ruta Sofia-Bucureşti.

Peste 2 000 de parfumuri fake găsite în TIR



"Cu ocazia controalelor specifice efectuate pe sensul de intrare, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, condusă de un cetăţean bulgar în vârstă de 34 de ani ce transporta mai multe mărfuri în regim de curierat, din Sofia pentru Bucureşti. Poliţiştii de frontieră au descoperit în autoutilitară, mai mulţi paleţi ce conţineau 2.040 de articole de parfumerie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute şi pentru care nu existau documente de provenienţă", se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

Parfumurile, în valoare totală estimată la peste 600.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Faţă de şoferul bulgar autorităţile efectuează cercetări penale pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel